Ak Parti Genel Merkezi’nde her ay düzenli yapılan ve 2 oturum olarak gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda söz alan Ak Parti Bingöl İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, özellikle kış mevsiminde Karlıova, Genç ve Solhan ilçeleri ve kırsallarında yaşanan elektrik sorunu ve köylülerin hizmet taleplerini gündeme getirdi.

Ak Parti İl Başkanı M.Hanefi Güler, toplantıda yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “İlimizde en büyük sorunlardan birisi elektrik sorunudur. Enerji nakil hatlarında sıkıntı vardır. Mali koşullar nedeniyle şirket yatırım yapma taraftarı değildir. Önümüzde mevsimsel olarak kışa doğru gittiğimiz için ileriye dönük yaşanacak sıkıntılarda tedirginlik yaşıyoruz. Karlıova, Genç ve Solhan ilçelerimizde kırsalda yaşayan vatandaşlarımız zor durumdadır. Bir diğer sorunumuzda köylere hizmet götürme noktasında Özel İdare tarafından araç kiralama yöntemleriyle vatandaşlarımızın taleplerini karşılanmaktadır. Bu hizmetlerde küçük aksaklıklar yaşanmaktadır. Köy var 2 veya 3 gün iş makinasına ihtiyacı vardır. Bunun çalışmalarını arkadaşlarımızla, muhtarlarımızla koordineli bir şekilde yaptık. 1 milyon lira kadar bir takviye kaynak Özel İdaremize yapılırsa en azından bu sezon köylerimizde hizmet noktasında aksamaları gidermiş olacağız.” şeklinde konuştu.

Bakan Cansız’dan Bingöl’ü takip sözü

Ak Parti İl Başkanı M. Hanefi Güler, sorusunun ardından söz alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, 2017-2018 yılları döneminde Karlıova, Solhan ve Genç’e 15 milyon lira yatırım yapıldığını ve yatırım çalışmalarının sürdüğünü, Solhan ilçesinin ana besleme hattı 24 km hat planlandığını ancak kamulaştırma işlemlerinden dolayı devreye alınmadığını, Projenin yılsonuna kadar devreye alınmasının planlandığını, devreye alınınca ilçe için alternatif besleme hattı oluşacağını söyledi.

Genç ilçesi besleyen ana hattın yaklaşık 10 km yer altına alındığını söyleyen Bakan Yardımcısı Cansız, Bingöl’ün enerji nakli ile ilgili yatırım ve projeleri bizzat takip edeceğini vurguladı.