Ak Parti’nin kuruluşunun 17. Yıl dönümünde basın açıklaması yapan Ak Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, 2002 yılından bu güne kadar Ak Parti iktidarları döneminde yapılan yatırımlar ve hizmetler toplumun geneline yayıldığını vurguladı.

16 yılda yaşanan ekonomik sıçramanın bazı ülkeleri rahatsız ettiğini belirten İl Başkanı Güler, Ülkenin ekonomik baskılara boyun eğmeden farklı pazarlara yönelerek ekonomik saldırıları bertaraf edip bu süreçten daha güçlü çıkacaklarını söyledi.

Ak Parti’nin 17. Kuruluş yıldönümü ve ekonomik saldırılarla ilgili değerlendirmede bulunan Ak Parti İl Başkanı Güler şunları söyledi:  “AK Parti, 2001 Ağustos'unda kurulduktan sonra 2002 Kasım'ında yapılan seçimlerde iktidar olmuş ve girdiği her seçimden birinci parti olarak çıkmıştır. Bu durum vatandaşlarımızın partimize olan güveninin açık göstergesidir.

Ak Parti davasında yer almış başta gönüllüler olmak üzere il yönetimi, merkez ilçe, gençlik ve kadın kollarında yer alan teşkilat üyelerimizle birlikte Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde gece gündüz demeden çalışarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışıyor, çabalıyoruz. 2002 yılından bu güne kadar Ak Parti iktidarları döneminde yapılan yatırımlar ve hizmetler toplumun bütün katmanlarına yayılmış, her mahalle, köy, belde, ilçe, sokak, cadde ve eve Ak Parti hizmetleri girmiştir.

“Bu süreçten daha güçlü çıkacağız”

Ak Parti kadroları ekonomide geçtiğimiz 16 yılda ülkemizi 3,5 kat büyütmekle önemli bir sıçrama yapmıştır. Ekonomik büyümenin yanında terör örgütleriyle kararlı mücadele ve dış politikadaki bağımsız duruşumuz küresel bazı devletleri rahatsız etmiş ve son dönemlerde döviz üzerinden ülkemize karşı ekonomik savaş başlatılmıştır. İhracatımız rekor seviyelerdeyken, turizm gelirlerinin tavan yaptığı, büyümenin rekor kırdığı bir dönemde reel ekonomi ile bağdaşmayan bu tür saldırıların başarılı olamayacağını halkımızla tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi birlik olarak bu tür temelsiz saldırıları aşacağımıza yürekten inanıyorum.  Ekonomik tetikçilere vereceğimiz en güzel cevap, işimize dört elle sarılmak olacaktır. Daha çok istihdam oluşturacağız, daha çok ter dökeceğiz, daha çok emek vereceğiz. Dışarıdan dövizle aldığımız her ürünün daha iyisini, daha kalitelisini üretip, dışarıya satarak bu şer güçlerin saldırılarını hayra çevirip daha fazla güçlenerek bu süreçten çıkacağız” dedi.