Adaylık sürecine ilişkin “Tüm aday adayları bu kente hizmet etmek için bu yola girdiler. Kardeşlik hukuku içerisinde, hoşgörüyle bu sürecin sonlandırılması en büyük temennimizdir. Nihayetinde hepimiz bu şehrin evladıyız ve hizmet etmek için tatlı bir yarış olmalı. Ben, tüm aday adaylarına başarılar diliyorum. Rabbim, ilçemiz için hayırlı sonuçlar nasip eylesin” dedi.

“SİYASET MÜHENDİSLERİNE İHTİYAÇ YOK”

Özellikle seçim zamanlarında siyaset mühendisleri türüyor. Bize mühendis değil, bizzat halkın içinde, sahada çalışan güçlü iradeli ve Kararlı bir ekip lazım. Seçim masada değil, sahada kazanılır. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz.

“LİYAKAT ÖNEMLİ!”

Bir cemiyette temsil hakkı; fikirde, ilimde, idarede, adalette vs. her türlü kurucu ve yapıcı özelliklerin hepsinde en önde olan kişilerindir. Cemiyet vicdan muhasebesine göre tercih yapacağı için seçeceği kişide öncelikle bu özelliklerin var olup olmadığına bakar. Bu sebeple halkın bu beklentisini yerine getirmek gerekir. Bu liyakattir.

“TERCİHTE ADALET ZEDELENMEMELİ”

Liyakat tan sonra olması gereken diğer bir husus da temsilde adalettir. Tüm cemiyeti temsil etmeyen bir Temsilci, belli bir toplumun direktiflerine bağlı bir delege haline gelir. Bu da diğer bireylerin adalet duygusunu zedeler. Bu sebeple belli bir toplumun direktiflerine bağlı bir delege değil, tüm cemiyeti temsil eden bağımsız bir temsilci olmak temel şiarımızdır.

“STK’LAR, MUHTARLAR, KÖY TEMSİLCİLERİ PAYDAŞLARIMIZ OLACAKTIR”

Halk ile beraber olmak, STK'ların çalışmalarını takip etmek hatta onlar ile ortak çalışmalar yapmak da önemsediğim diğer ilkedir. Şöyle ki STK'lar da bir noktada belli bir kesimin temsilcileridir. Ayrıca STK'lar sadece sorunları tespit etmekle kalmayıp çözüm önerileri için de çalışmalar yaparak idarecilere yardımcı olurlar. STK'lar aslında idareciler ve toplum için kolaylaştırıcı birer kurumdurlar. Temsilin genel oluşu, temsilciyi bütün sorunları çözmeye yetkili kılar.” HABER MERKEZİ