31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Bingöl Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adaylığını açıklayan Mali Müşavir Ferhat Uslu, adaylık başvurusunu AK Parti Genel Merkezine yaptı. Uslu, adaylık başvurusunun ardından yaptığı açıklamada, daha yaşanılır bir Bingöl için üreten bir belediyecilik anlayışı ile hizmet edeceklerini belirtti.

Toplumsal kalkınmanın mücadelesinin yerel yönetimlerle başladığını kaydeden Uslu, "Yaşanabilir şehirler yerel yönetimlerle inşa edilir. AK Parti bu alanda da destan yazdı. AK Belediyeler şehirlerimize, mahallelerimize olan dokunuşlarıyla, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’  düsturundan yola çıkarak yaşanabilir şehirlerimizi oluşturdular. Geçtiğimiz 16 yılda yapılanlar, 2023 hedeflerimize ulaşmak başta olmak üzere, bundan sonra yapılacakların teminatıdır. Medeniyet mimarlarımızdan aldığımız ilhamla, şehrimizi kalkındırmak, Bingöl’ümüzü markalaştırmak için yola koyulduk" şeklinde konuştu.

GÖNÜL BİRLİĞİ SAĞLANACAK

Belediyeciliğin sadece alt ve üst yapı olmadığını söyleyen Uslu, Bingöl Halkıyla birlikte yatırımlara karar vereceklerini ve halk ile bir gönül birliği kuracaklarını söyledi. Uslu; “klasik bir belediyecilik hizmetinden sakınacağız. Her alanda yapacağımız faaliyetleri halkımız ile birlikte karar vereceğiz. Önceliğimiz halkın istediği elzem olan işleri yapacağız. Bizler birlikte hareket ettiğimizde Bingöl’ün sorunlarını minimize edebiliriz. Gönül birliği içinde Bingöl’ü şaha kaldırmanın projelerini yapıp Bingöl’ü doğuda parmakla gösterilen iller arasına koyacağız” dedi.