Ali Babacan liderliğinde Mart ayında kuruluşu gerçekleşen Demokrasi ve Atılım Partisi (Deva Partisi) Bingöl’de teşkilatlanma çalışmalarına başlanıldı. 

 

YAKIN ZAMANDA BİNGÖL’DE TEŞKİLATLANMA YAPILACAK

 

Bingöl’de yakın bir zamanda teşkilatlanması beklenen Deva Partisi’nin muhtemelen önümüzdeki günlerde parti genel merkezinde yapılacak yüz yüze görüşmeler sonucunda il başkanını netleştireceği ileri sürüldü.

 

ÇOK SAYIDA BAŞVURU VAR 

Bingöl’de İl başkanı olmak için Deva Partisine çok sayıda başvuru yapıldığı öğrenilirken, aday adayları ile telekonferans görüşmeleri yapıldı. Aralarında AK Parti, HDP, Saadet ile Eski partilerden olan ANAP’ta görev yapmış yöneticilerin ve daha önce siyasetin herhangi bir kademesinde olmayanların da başvuruda bulunduğu öğrenildi. 

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Medyascope özel yayınında Ferit Aslan’ın konuğu oldu.

Gündeme ilişkin konuşan Ekmen, “Teşkilatlanma çalışmalarımız sürüyor. İnternet üzerinden yaklaşık 70 bin gönüllü partideki çalışmalarda yer almak için başvuru yaptı. Bizi mutlu eden, başvuranların yüzde 50’si bugüne kadar hiçbir şekilde siyasete bulaşmayan kişiler olmasıdır. Bir de sadece AK Parti’den değil, bütün siyasi parti tabanlarından DEVA’ya büyük bir ilgi olduğunu görüyoruz” dedi.