Cumhuriyet Halk Partisi Solhan İlçe Başkanı Mehmet Canlı, Solhan Devlet Hastanesi’nde bazı poliklinik uzman hekimlerinin olmadığını belirtip doktor atamasının gerekliliğini ifade etti.

Canlı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Sağlık insan yaşamının üzerinde etkili olan en önemli kavramların başında yer almaktadır. İnsan, sağlık dışındaki tüm imkânlara sahip olsa dahi bunları kullanabilmek için sağlığa ihtiyaç duyar. Özellikle kaybedildikten sonra değeri anlaşılan sağlığın yaklaşık 34 bin nüfuslu ilçemizdeki kısaca özetleyecek olursak; Çocuk doktoru, kadın doğum doktoru, genel cerrahi doktoru, anestezi uzmanı yok. Yani Doğuyeli köyünde çocuğu hastalanan vatandaş ilçemiz Devlet Hastanesine geldiğinde ilgili branş doktoru olmadığından il merkezine gitmek zorunda kalacak. Köyden gelişi iki saat Bingöl’e gitmesi 1 saat. Tabi ilde o gün için sıra bulup bulmayacağı ayrı bir muamma.

İlçemizi oy deposu olarak görüp çarşı merkezinde ‘ben Solhan’ın vekiliyim’ diyen siyasilerimizin sağlıkla ilgili problemleri olmadığından (Ankara’da doktor çok) empati kurma gibi dertleri olmadığından Sağlık Bakanlığını rahatsız etme gibi bir dertleri yok. Bizim vekilimiz olduğunu söyleyenlere bizler inanmamıştık, halkımızın da inanmamasını istiyoruz. Çünkü hemen yanı başımızda bulunan 2 ilçenin sağlıktaki durumu onlara inanmamamızın en somut delilidir. Gelin hep birlikte ilçemiz ile aynı özellikte (50 yataklı D grubu) hastane olan Varto ve Kovancılar’ın durumuna bakalım. Nüfusu yaklaşık 31 bin olan Varto’da kadın hastalıkları uzmanı, 2 iç hastalıkları uzmanı, KBB uzmanı, ortopedi uzmanı, FTR uzmanı, kadın doğum uzmanı ve 3 diş hekimi görev yapmaktadır. Ayrıca üniversite hastanesine 1 saat uzaklıkta ve 39 bin nüfuslu Kovancılar’da Enfeksiyon hastalıkları uzmanı, 2 çocuk hastalığı uzmanı, göz hastalıkları uzmanı, üroloji uzmanı, kadın doğum uzmanı, genel cerrahi uzmanı ve anestezi uzmanı bulunmaktadır. Bağlı oldukları illere hemen hemen eşit uzaklıkta ve yaklaşık aynı nüfusa sahip 3 ilçenin verileri baz alındığında diğer ilçelerdeki uzman sayısının fazlalığı elbette ki bizim siyasilerimizin başarısızlığı olarak nitelendirilmektedir. Çünkü diğer ilçelerin vekil ve siyasilerinin başarısıdır. Unutmayın ki sizleri bu halk vekil olarak seçti, vekâleti verdiği gibi almasını da bilir. Güven uzun sürede ve zor kazanılır ama kısa sürede ve kolay kaybedilir. Halkımızın sizlere olan güvenini kaybettiniz. Kural oldukça basit; söylediğimizi yapın, yapamayacağımızı söylemeyin.” SOLHANINSESİ