Ülkü Ocakları Bingöl İl Başkanı Mesut Boğatemur, son yıllarda vatandaşlar arasında çok sık dile getirilen İŞKUR kuraları hakkında yazılı açıklamada yaptı. İşin takipçisi olacaklarını söyleyen Boğatemur sözlerine şöyle devam etti; “Bingöl Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, 300 kişinin çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarda istihdam edileceği açıklanmıştır. İşsizliğin yüksek olduğu illerden olan Bingöl’de yeterli olmamakla beraber ihtiyaç sahibi 300 kişinin istihdam edilmesi bizleri memnun etmiştir.

“BELİRLİ KİŞİLERİN ALINDIĞI DEDİKODULARI VAR.”

Bundan önceki İŞ KUR alımlarında şaibe olduğu, belirli kişilerin alındığı, aynı aileden birkaç kişinin alındığı gibi dedikoduların halk arasında sürekli dile getirildiği bilinmektedir. Kura ile alım yapıldığı söylenmesine rağmen kuranın hep belirli kişilere çıkmış olması halk arasında inandırıcılığını yitirmiştir. Ailede birden fazla çalışanı olduğu halde İŞKUR kurasının aynı ailenin başka bir ferdine çıkması nasıl açıklanabilir.

“BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ.”

Bingöl Ülkü Ocakları olarak, Kuraların çekileceği her kuruma arkadaşlarımızı gönderip işin takipçisi olacağız. İlan şartlarında belirtilen ” Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında Dosyaları olanların öncelikli olacağı” şartlarına uyulup uyulmadığını bizzat takip edeceğiz. Tespit ettiğimiz en ufak kayırma ve torpili, şüpheyi, bütün kamuoyu ile paylaşacağımızın bilinmesini istiyorum.”

YENİ ALIMLAR İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde çeşitli kurumlara 300 kişinin istihdam edileceğini duyurduktan sonra başvurular başladı. Başvurular 15 Nisan – 19 Nisan 2019 tarihleri arasında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen veya www.iskur.gov.tr sistemi üzerinden yapılabileceği belirtildi. (Haber Merkezi)