29 Mart’ta yapılacak belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan İş Adamı Sıddık Ateş, memleketine hizmet etmek, beklentilere cevap vermek için aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu söyledi.

2009 Yılında da AK Partiden Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunan Ateş, hayalinde Bingöl’e gerçek anlamda bir hizmet sunmak olduğunu ifade etti.

Kendisine adaylık verilmesi ve halkın teveccühüyle belediye başkanı seçilmesi halinde de çok önemli projelerinin olduğunu vurgulayan Ateş,

“Yaptığım istişareler sonucunda aday adaylığı için karar verdim. Amacım Memleketime en iyi hizmeti ve Bingöl’ün hakkettiği hizmete kavuşturulmasıdır. Ben Bingöl’ün 50 yılına imza atacağım. Nasıl mı? Bingöl’ümüz her geçen gün büyüyor, ancak, geçmişte yapılan ve son dönemde yapılan hizmetler, bu şehrin yükünü kaldıramaz durumda. Bende hazırladığım projelerle Bingöl’ün gelecekteki 50 yılına halkımın huzurunda imza atacağımı söylüyorum. Bunun içinde bana bir fırsat verilmesini istiyorum. Başvurumuzu yaptık, bu saatten sonra genel merkezin ve halkımızın kararını bekleyeceğiz. Bana bir fırsat verilmesi halinde de memleketime en iyi hizmeti vermek için gece gündüz gayret sarf edeceğimin altını çizmek istiyorum. Benim niyetim ve amacım nettir. Bundan sonrası içinde nasip diyeceğim ve sonucu bekleyeceğim” ifadelerini kullandı.

ATEŞ’İN ÖZGEÇMİŞİ

1965 Bingöl doğumlu olan Ateş, İlkokulu Atatürk ve Karaelmas İlkokulunda, Orta ve liseyi Bingöl lisesinde tamamladı. Elazığ Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünden 1988 yılında mezun olan Ateş, 1988-1990 yılları arasında Burdur Cumhuriyet Lisesinde Kimya Öğretmenliği görevi yaptı. 1990-1997 yılları arasında Bingöl Anadolu Lisesi, Fırat Üniversitesi Bingöl Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliği ve Arıcılık bölümlerinde ve bir dershanede kimya öğretmenliği görevlerini yürüttü. 1997 yılında Bingöl Final Dershanesi Kurucuları arasında yer alan Ateş, 2003 yılından beri özel şirketlerde ortaklık ve yöneticilik yaparak inşaat işleri yürütüyor. Ateş, 2007-2008 yıllarında da Bingölspor Kulüp Başkanlığı, 2009 yılında da Ak Partiden Belediye Başkanlığına aday adayı olmuştu. Ateş, evli ve 3 çocuk babasıdır.