Bingöl’de Yerel seçimler öncesi bütün partilerin belediye başkan adayları belli oldu. Gözler belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyesi adaylarına çevrildi. AK Partiden 160 kişi belediye meclis üyeliği için aday adaylığı başvurusu yaptı. Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği takvime göre 19 Şubat tarihinde mesai bitimine kadar belediye meclisi üyeliği ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine ait aday listelerini ilçe seçim kurullarına bildirmesi gerekiyor.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Erdal Arıkan, belediye meclis üye listelerinin oluşturması ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada en iyi kadroyu milletvekilleri, il başkanı ve parti teşkilatı ile birlikte oluşturacaklarını söylemişti.

Arıkan, açıklamasında: ‘‘Belediye meclisini oluştururken, müracaat edenlerin içinden veya dışından en iyi kadroyu oluşturmak için gayret içinde olacağız. Henüz karar verdiğimiz bir durum yok. Buna karar verirken Genel Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaz, Milletvekilimiz Fevzi Berdibek, İl Başkanımız ve teşkilatlarımızla ortak karar vereceğiz. Kapasite olarak hizmet noktasındaki durumları değerlendirerek karar vereceğiz. Müdürler için karar buradaki kadar geçerli olmayacak ama tavsiyelerini de dikkate alacağız. Müdürler konusunda en doğru kararı alacağım. Kadro noktasında çok hassas olacağız, müdürler noktasında da hassasiyet göstereceğiz. Sağlıklı işleyen, uyum içinde olan ve her an hizmet ile vatandaşı odaklayan, işini önemseyen kapasitesi yüksek bir kadro oluşturarak sahada olacağımızı belirtmek istiyoruz.’’