HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Bingöl’de kasım içerisinde gelen yüksek elektrik faturalarının nedenlerini; “Elektrik faturalarındaki bu orantısız yüksek artışın gerekçesi nedir?, Artışlardaki ve fatura edilen rakamlarla ilgili bir düzenleme yapılacak mı?, Seçmenlerin mağduriyetleri konusunda bir tedbir alınacak mı?, Çok Yüksek rakamlarla fatura edilen ve olması gerekenden daha yüksek rakamlara ulaşan, nerdeyse 3-4 katına çıkan bu rakamlarla ilgili bir önlem alınacak mı?” gibi soruları yanıtlaması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e cevaplanması için yazılı önerge verdi.

Aydemirin, sunduğu önerge şu şekilde; “

“Bingöl il genelinde seçmenlerin birçoğu tarafından dile getirilen, mağduriyet oluşturmuş kasım ayında gelen elektrik faturaları hakkında;

Faturaların fahiş rakamlarda olduğu, 50.00 TL civarı gelen bir fatura 170.00 TL, 100 TL civarı gelen bir fatura 250.00 TL, 80 TL civarı olan bir fatura 200.00 TL, 1.300.00 TL civarı enerji bedeli olan bir fatura 3.200.00 TL olarak fatura edildiği dile getirildi. Bu fatura rakamlarındaki fahiş artışlar seçmenlerin ödemede güçlük çektiği rakamlara ulaşmıştır. Belirtilen bu fatura rakamları dışında, sayısı binleri aşan, aynı yönde mağduriyetler söz konusudur. Seçmenler tarafından dile getirilen; ekonomik koşulların ağırlaştığı bu dönemde faturalardaki bu orantısız artışlar çok ciddi ekonomik sıkıntılar yaratmaktadır. Ayrıca zaten kıt kanaat geçinen, eksikliklerle idame edilen hayatlarını, daha zor bir hale soktuğunu ve mağdur olduklarını da dile getiren seçmenlerimizin, orantısız bir şekilde artan elektrik fatura bedellerindeki bu artışların durdurulması ve çözüm getirilmesi gerektiği yönünde haklı talepleri vardır. Bahse konu elektrik fatura bedellerindeki artışlardaki orantısız ve fahiş rakamlar seçmenlere, esnafa, memura, işçiye toplumun her kesimine ciddi bir ekonomik külfet yaratmıştır.”