HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Anayasa’nın 98’inci ve İçtüzüğün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak; Yayaladere İlçesinin Çalıkağıl Köyü’nün açılmayan yolları,  Elektrik kesintileriyle ilgili ve Hastalıkla yüz yüze kalanların mağduriyet yaşayanların ihtiyaçlarının karşılanması ile ilgili iddiaların cevaplanması istemiyle soru önergesi verdi.

 

Aydemir’in verdiği soru önergesi şu şekilde:

“Bingöl ili, Yayladere İlçesi, Çalıkağıl köyünde 50 gündür elektrik bulunmamaktadır. Yetkililere haber verildiği halde elektrik kesintisiyle ilgili hiçbir çalışma yapılmamıştır.

Yurttaşlar zorlu kış şartlarında, elektriksiz 50 gün geçirdiler ve halen elektriksiz yaşamaktadırlar. Günümüzde hemen hemen elektriksiz yaşamanın imkânsız olduğu bu zamanda böyle bir sıkıntının dile getirilmesi vahim bir durumdur. Yurttaşlar zorluklarla, ilkel yöntemlerle yaşamını sürdürme çabasındadırlar.

2 ayı aşkın bir süredir Yayladere ilçesi, Çalıkağıl köyünün yolları kapalı ulaşım sağlanamamaktadır.

 İnsanlar hastalıklarla karşı karşıya, ilkel koşullara maruz kalmaktadırlar. 2 ayı aşkın bir süredir bu zorlu koşullarda hayatta kalma mücadelesi veren yurttaşların, yol ve elektrik sorunlarının acilen çözülmesi gerekmektedir.

 Bahse konu en temel ihtiyaç olan, elektrik ve yol sorunlarına acil çözüm getirilmezse yaşanan mağduriyetler artacak ve daha kötü sonuçlara yol açacaktır.

Bu bağlamda;

1)  Bingöl ili Yayladere İlçesi Çalıkağıl Köyünün yollarının acilen açılmasını sağlayacak mısınız?

2)  Elektrik kesintileriyle ilgili sorunları acilen çözecek misiniz?

3) Hastalıkla yüz yüze kalan, mağduriyet yaşayan yurttaşların en temel ihtiyaçlarını karşılayacak mısınız?”