AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Kasım tarihinde Ak Parti Grup toplantısında Bingöl Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Gençlik Spor eski Müdürü Erdal Arıkan, yaptığı basın açıklamasında sahada yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kamu Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları, sendikalar, esnaflar, öğrenciler, muhtarlar gibi toplumun her alanıyla temas halinde olduklarını vurgulayan Ak Parti Belediye Başkan adayı Arıkan şunları söyledi: “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsıma tevdi ettiği görevlendirmenin ardından ilimizde teşkilatımız ile birlikte toplumun her alanıyla temas halindeyiz. Sorun ve sıkıntıları yerinde tespit edip, vatandaşlarımızdan gelen talepleri not alarak halkımızın fikirlerinden istifade etmeye büyük önem gösteriyoruz. Projelerimizi halkımızdan gelen talep ve fikirler doğrultusunda olgunlaştırıyoruz. Halkımızın rızasının olmadığı hiçbir projeyi gerçekleştirmeyeceğiz.

Projelerimizde ulaşım, trafik düzeni, toplu  taşıma, kentsel dönüşüm, içmesuyu,  kent meydanı, belediye hizmet binası, üstyapı ve altyapı hizmetleri, yeni sosyal yaşam alanları, millet bahçeleri, sosyal belediyecilik faaliyetleri, taziye ve mezarlık hizmetleri, engelliler, öğrenciler, yaşlılar, toplumun her alanını ilgilendirecek çalışmalar var. Toplumun her alanına dokunacağız.

Gönül Belediyeciliği

2002-2009 ruhunu yeniden canlandıracağız.  Zamanımızın büyük bölümünü vatandaşımız ile geçireceğiz. Resmiyetten ve protokolden uzak duracağız. Halktan kopuk bir görüntünün oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Halkın rızası olmadan herhangi bir projeye imza atmayacağız. Önceliğimiz halkın rızası olacak.

Vatandaşlarımızın her zaman ulaşabileceği, sorunlarını dinleyebileceğimiz mesafede olacağız. Bunun için gerekirse haftanın belli günlerini Halk Günü yapacağız. Herkes randevusuz gelip sorunlarını anlatacak. Sorunların çözülmesi için anında talimat verilip, takip edeceğiz. Yardıma ihtiyacı olan, yoksul vatandaşlara özel önem göstereceğiz. Vatandaşın elektrik ve su sıkıntıları, yollardaki çukurların kapatılması gibi sorunlarına öncelik vereceğiz. Hizmetler ile ilgili en küçük bir sıkıntı bile ortaya çıkmayacak. Daha yaşanılır bir şehir için bütün sorunları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bu anlayışla 2 aydan fazla bir süredir halkımızla iç içeyiz. Ciddi öneriler, fikirler edindik. Hazırlıklarımız yapılıyor. Önümüzdeki günlerde  projelerimizi ve hedeflerimizi kamuoyu ile paylaşıp  çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.