31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde AK Parti’den Belediye Başkanı seçilen Erdal Arıkan, yeni seçilen belediye meclis üyeleri ile birlikte İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı. Buradan Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi’ne geçen Arıkan, çok sayıda partili ve vatandaş tarafından karşılandı.

Arıkan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, belirli bir kesimin değil, herkesin başkanı olarak görevi devraldığını vurguladı.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin huzur içerisinde tamamlandığını kaydeden Arıkan, hizmetlerinden dolayı önceki dönem belediye başkanlarına teşekkür etti.

“BÜTÜN PROJELERİMİZİ TEK TEK HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Halkın verdiği yetkiyi, Bingöl’e hizmet üretmek için kullanacağını vurgulayan Arıkan, şunları söyledi: “Bingöl’ün bu güzel insanlarıyla el ele, omuz omuza, gönül gönüle vererek geleceğin Bingöl’ünü inşa ederken bütün gönüllere girmeye çalışacağız. Bunu çok önemsiyoruz, bu dönem hizmetler noktasında açıkladığımız bütün projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz. Ama bunun ötesinde insanlarımızla gönül bağı kuracağız. Vatandaşlarımızla çok sağlıklı bir diyalog kurarak, gönül belediyeciliği noktasında halkımızla ciddi anlamda uyum içerisinde olacağız. Halkımızı dinleyeceğiz, onlardan fikir danışacağız, halkımızın istemediği, huzursuz olduğu benimsemediği hiçbir projeyi hayata geçirmeyeceğiz.”

“ACİL ÖNCELİKLERE ODAKLANACAĞIZ”

Kentin acil ihtiyaç duyduğu hizmetlere odaklanacaklarını ifade eden Arıkan, şunları söyledi: “Şunu çok açık söyleyeyim, bütün ekimizle, meclisimizle, İnşallah bir disiplin anlayışı içerisinde işimizi çok önemseyerek ilimizin acil önceliklerinden başlayarak, halkımızın talep ve beklentilerini dikkate alarak bunun planlamalarını yapacağız. Biz bu planlamayı yaparken asla kısa vadeli düşünmeyeceğiz, gelecek nesilleri de düşünerek, 50 yıl sonrasını 100 yıl sonrasını planlayarak hareket edeceğiz. İnşallah mücadelemiz bu anlamda olacak. Kesinlikle işimize odaklanacağız, hiçbir şekilde insanımızı rahatsız edecek, vatandaşımızı rahatsız edecek hiçbir uygulamaya izin vermeyeceğiz. Şeffaf bir şekilde yaptığımız bütün işlerden halkımızın haberdar olmasını sağlayacağız. Bu yeni dönemin memleketimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cenab-ı Allah bizleri mahcup etmesin, Allah birlik ve beraberliğimiz daim kılsın. Seçim çalışmalarımızı yürütmemizde bizleri yalnız bırakmayan, başta Genel Başkan Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a, Milletvekilimiz Sayın Feyzi Berdibek’e, İl Başkanımız Sayın Mehmet Hanefi Güler’e, eski Kalkınma Bakan Yardımcımız Sayın Yusuf Coşkun’a, parti teşkilatımıza, yanımızda yer alan bütün gönüllü arkadaşlarımıza, emek sarf eden, çaba gösteren, yorulan bütün kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından Bingöl Belediye Başkanvekili Murat Şanlı, belediye mührünü Arıkan’a takdim etti.

Program, Başkan Arıkan ve yeni seçilen belediye meclis üyelerinin hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından sona erdi.