Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu toplam 60 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. İl merkezlerinin adaylarından sonra gözler ilçe ve belde adaylarına çevrildi. Bingöl Merkezin yanı sıra 5 ilçe ve 3 belde belediyesini elinde bulunduran Ak Parti'nin hangi belediyelerde mevcut başkanlar ile hangi belediyelerde farklı isimlerle yola devam edeceği merak konusu oldu.

Bingöl'ün ilçeler, ve beldelerinde adaylık için yoğun kulis yaşanıyor. Bir yandan yapılan temayül ve anketlerin sonuçları üzerinde durulurken, diğer yandan ise mevcut belediye başkanlarının yaptığı hizmetler masaya yatırılıyor. Aday adayları hakkında sivil toplum kuruluşlarının kanaatlerine de başvuruluyor.

Ankara'da çalışmalarını sürdüren aday adaylarını tatlı bir telaş sarmış durumda. Aday adayları kendi isimlerinin açıklanması için yoğun bir şekilde kulis çalışmalarını sürdürüyor. Ak Parti'nin 7 ilçe ve 3 belde belediye başkan adaylarının en geç 5 Aralık'a kadar açıklanması bekleniyor.