AK Parti hafta sonu tüm Türkiye’de ilçe kongrelerine başladı. İlimizde ilk olarak Kığı ilçesinde daha sonra Adaklı ilçesinde kongreler gerçekleştirildi.

İlçe kongrelerine Ak Parti Milletvekili Feyzi Berdibek, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 25. Dönem Ak Parti Milletvekili Mahmut Sami Mallı, önceki dönem Kalkınma Bakan yardımcısı Yusuf Coşkun, ilçe belediye başkanları ve teşkilat üyeleri katıldı.

Kongrede ilk olarak Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşkilatlara gönderdiği görüntülü mesaj izletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında iktidarın başarısında teşkilatların önemine vurgu yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “İKTİDAR BAŞARISI TEŞKİLATIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şunları söyledi: “Bugüne kadar girdiği tüm seçimlerden istisnasız birinci parti olarak çıkması, partimizin yürüdüğü yolun doğruluğunun ispatıdır. Hep söylediğimiz gibi AK Parti milletin partisidir. Türkiye’de bu kadar uzun süre iktidarda kalan bir başka parti bulunmuyor. Bu başarı, AK Parti teşkilatlarının milletimizle olan muhabbet bağının hep güçlü kalması sayesinde mümkün olmuştur. AK Parti’nin bir diğer önemli özelliği de, istişareye verdiği önemdir. Her kademede istişare, parti çalışmalarımızın olmazsa olmaz bir şartıdır. Kongre sürecimizi, teşkilatlarımızın hesap vermesi ve yenilenmesi yanında, aynı zamanda en kapsamlı istişare zeminimiz olarak görüyoruz. İnşallah, 7. Büyük Kongre sürecimizi de bu anlayışla, en verimli şekilde de değerlendireceğiz.

AK Parti olarak, bir önceki kongremizden bugüne kadar yaşananlardan çıkardığımız dersler ışığında, çok daha güçlü, çok daha dirayetli, çok daha gayretli kadrolarla geleceğe yürüyeceğimize inanıyorum.

Türkiye’nin dününde AK Parti vardı, bugününde yine AK Parti, inşallah geleceğinde de yine AK Parti olmaya devam edecektir” dedi. HABER MERKEZİ