Partisinin il binasında ilçe başkanlarının katıldığı toplantıda 6-8 Ekim olaylarının yıldönümü münasebetiyle önemli mesajlar veren HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Orhan Açıkbaş,  Kobani’ye destek bahanesiyle yapılan eylemler sırasında parti teşkilatlarına ve üyelerine yönelik saldırıları hatırlatarak önemli açıklamalarda bulundu.

HDP'nin eş başkanları PKK'lileri sokağa çağırdığını, ülkeyi kaosa sürüklediğini ve özelde hazmedemediği İslami yaşantıya saldırı fırsatı bulduğunu belirten Açıkbaş, “6-8 Ekim 2014 tarihinde örgütün siyasi uzantısı ‘Kobani ruhuyla bütün halkımız meydanlara çıksın’ talimatlarıyla Pkk’yi ve onun şehirdeki uzantısı olan çeteleri HÜDA PAR İl ve İlçe teşkilatları yanısıra üyelerine yönelik ciddi saldırılarda bulunmaya davet etti. Bu olaylar neticesin de ülke geneli dokuzu parti üyemiz olmak üzere onlarca insanımız hayatını kaybetti ve yüzlerce vatandaşta yaralandı.” İfadelerini kullandı.

Bingöl’de de parti üyelerine yönelik de saldırılar olduğunu vurgulayan Açıkbaş, “Karlıova ilçesinde üyelerimiz Cengiz Tiryaki ve Fethi Yalçın PKK’nin uzun namlulu silahlarla yaptığı saldırılar sonucu hayatlarını kaybetti. Özellikle parti üyelerimiz hedef seçilerek bu vahşeti gerçekleştirildi. Bu saldırılarla HÜDA PAR’a olan kinin ve nefretin dışa yansıdığı aşikârdır. En acıklısı da Kurban Bayramı’nda fakir ailelere kurban dağıtan 16 yaşındaki Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiğini gördük. Belki Kobani’den gelen o muhacirlere kurban etini dağıtırken, bu vahşi çeteler tarafından hunharca şehit edildiler.” Dedi.

Şehadetlerinin yıldönümünde şehitleri rahmetle yad ettiklerini belirten Açıkbaş, “ Allah bizlere bir daha Kerbelavari vahşetler ve kıyımlar yaşatmasın. 6-8 Ekim olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Kederli ailelerine sabırlar diliyoruz.” Şeklinde konuştu.