Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Belediye Başkan Adayı M. Ziya Buyankara, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala basın mensupları ile bir araya geldi. Piramit Cafe ve Resteurant’ta teleferik, şehrin iki yakasını birleştirecek yaya köprüsü ve Çapakçur vadisi gibi 11 yapısal projesinin maliyeti, son günlerde AK Parti ve MHP arasında ittifak ve seçim anketleri hakkında açıklamalarda bulundu.

‘‘PROJELERİN MALİYETİ 320 MİLYON AMA 200 MİLYONLUK KISMINDA KENDİSİNİ AMORTE EDİYOR”

Yirmi kişilik mühendis ve mimarlardan oluşan bir ekiple projelerini şekillendirdiğini söyleyen Buyankara, Bingöl’de sorun olarak gördükleri konular hakkında şehrin yüz yıllık ihtiyaçlarını karşılayabilecek projeleri, profesyonel ekip desteğiyle oluşturduklarını söyledi.  Düzenlenen basın toplantısına MHP teşkilatının yanı sıra proje ekibinden üyelerde katıldı. Bingöl’ün daha yaşanabilir bir şehir olması adına sosyal, istihdama yönelik ve yapısal projeler geliştirdiklerini söyleyen MHP Bingöl Belediye Başkan Adayı M. Ziya Buyankara, 11 yapısal projenin toplam maliyetinin 320 milyon TL olduğunu söyledi. ‘‘Projeler uçuk değil, gayet gerçekçi’’ diyen Buyankara, ‘‘16 yıllık AK Parti iktidarı döneminde yap işlet devret modeliyle ülkeye çok sayıda kalıcı eser bırakıldı. 11 yapısal projemizin toplam maliyeti 320 milyon TL, 200 milyon TL yap işlet devret ve satışa sunulacak ev, işyeri ve ofisle 200 milyon TL tutarında bir finansman sağlanıyor. Kamuoyuyla paylaştığımız birkaç proje için proje ekibimizle şimdiden irtibata geçen iş adamları ve firmalar var.’’ dedi.

‘‘VAZGEÇERSEK ŞEREFİMİZİ, BİZE İNANLARIN ŞEREFİNİ NEREYE KOYACAĞIZ’’

AK Parti ve MHP arasında seçime sayılı günler kala bir ittifak yürütüleceği söylentilerinin yayıldığını söyleyen Buyankara, seçim çalışmaları esnasında yapılan ev ziyaretlerinde ‘‘AK Parti ve MHP arasında ittifak var veya olacak.’’ gibi çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Bugüne kadar 12 bin ev ziyareti gerçekleştirdiğini belirten M. Ziya Buyankara, ittifak veya gizli bir desteklerinin söz konusu olmadığını belirterek, ‘‘vazgeçersek eğer kendi şerefimizi nereye koyacağız, bize inanların şerefini nereye koyacağız.’’ diyerek ittifak ve gizli destek söylentilerine son noktayı koydu.

“ERKEK SEÇMEN MHP, KADIN SEÇMEN AK PARTİ DİYOR”

EMAX araştırma şirketinin seçim anketinde kendilerine yer vermediklerini ve bu konu ile ilgili araştırma şirketi ile görüştüklerini söyleyen Buyankara, ‘‘firmadan grafiksel bir hata oldu.’’ cevabını aldıklarını söyledi. Basın toplantısında anket çalışmaları ile MHP ekibi sunum yaptı. Bugüne kadar üç anket çalışması yapıldığı açıklandı. Yapılan anketlerde MHP’nin en güçlü olduğu mahallelerin Yenişehir, Yeşilyurt ve Şehit Mustafa Gündoğdu mahallesi olduğu, en zayıf göründüğü mahallenin ise Bahçelievler mahallesi olduğu söylendi. Yapılan son anketin sonuçlarının ise birkaç gün içerisinde sonuçlarının kendilerine bildirileceği söylendi. Anket çalışmalarının farklı mahallerde, aynı apartmanın bir veya üçünü, iki veya dördüncü katlarında yürütüldüğü açıklandı.

MHP’NİN YAPLAŞTIĞI SON ANKET SONUÇLARI ŞU ŞEKİLDE:

Kadın seçmenlerde AK Parti yüzde 28,6, MHP yüzde 22,4, HDP yüzde 19,7, diğer partiler yüzde 2,9 karasızlar yüzde 26,4 olarak görüldü.

450 kadın ve 450 erkeğin katıldığı ankette; erkek seçmelerde MHP yüzde 44,8, HDP YÜZDE 24,2, AK Parti 17,3, diğer partiler yüzde 4,3, kararsızlar yüzde 9,4 olarak görüldü.

Toplam seçmen: 900 MHP yüzde 33,6, AK Parti yüzde 22,95, HDP yüzde 21,95, diğer partiler yüzde 3,6, kararsızlar yüzde 17,9 olarak görüldü.