Bingöl Merkeze bağlı Sütgölü Köyü’nde foseptik çukurunun dolmasıyla taşan kanalizasyon suyunun hayvanların otladığı mera alana dolması ve dereye akması sağlık açısından ciddi tehlike oluşturuyor.

Sütgölü Köyü sakinlerinden İbrahim Hatipzade, Sağlık açısından ciddi tehlike oluşturan ve 7 yıldır bu şekilde olan Foseptik çukurun köyün alt kısmına taşınması gerektiğini belirtip “Foseptik çukurundan çıkan atıklar köyün akarsularına karıştıktan sonra hayvanlar tarafından içiliyor ve buda sağlık konusunda çok sakıncalı bir durum. Son zamanlarda İnsanlar ve Hayvanlarda çeşitli hastalıklar çıkmaya başladı. Gerekli yerlere başvuralar yaptık, ihale aşamasında ama bir türlü başlanılmıyor. Bu Foseptik çukurunun taşınması lazım. Köyün alt taraflarına gitmesi lazım. “ dedi.

“BU PİSLİKTEN KURTULMAK İSTİYORUZ”

İsmail Akgündoğdu; “Bingöl il özel idaresi ve Bingöl valiliğine olan başvurularımız henüz bekleme aşamasında. Bu pislikten kurtulmak istiyoruz. Yaklaşık 7 yıl oldu başvurularımızı yaptık, ancak bir sonuç alamadık. Bu durum, Hem insan hem de hayvanlar için ciddi bir sağlık sorunu meydana getiriyor. Bu durumdan kurtulmak istiyoruz, lütfen yetkililer sesimizi duysun. Başka yerlerden gelen vatandaşlar bizim köyü, pis kokulu köy olarak bilmektedir. Biz bu durumdan kurtulmak istiyoruz.” dedi. (HABER MERKEZİ)