Bingöl İl Derneği (BİN-İL-DER) Başkanı Halis Atar, iki kez korona virüse yakalanma sürecini gazeteniz Bingöl Sürmanşet’e anlattı.

Gaziosmanpaşa Taksim ilkyardım hastanesinde Kovid 19 tedavisi gören ve daha sonra iyileşen Atar, hastalığına dair yaşadıklarını dile anlatarak vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Kendisi gibi kovid19 virüsüne yakalanan hemşehrimizin acıya dayanamadığını ve doktorlara kendisini uyutmasını istediğini de aktaran Atar, o günleri böyle anlattı.

“4 GÜN BOYUNCA HASTANEDE KALDIM”

“Önce boğazım ağrıdı, sonra bir yorgunluk başladı. Daha sonra bunları kas ağrıları ve halsizlik takip etti. Doktora gittim test, kan tatili ve filim çektirdiler. Sonra doktorlar, ciğerlerimde kristalleşmenin olduğunu ve beni hastanede yatıracaklarını söylediler. Hemen o gece hastanede yatırıldım. 4 gün boyunca hastanede kaldım, güzel bir tedavi gördüm. 4 gün sonra taburcu oldum. 14 gün boyunca evde karantinada kaldım.

Karantina boyunca odama kapandım. Balkon vardı, günün büyük bir bölümünü orda geçiriyordum. Çocuklarımla aynı lavaboyu kullanmıyorduk. İyi korunduğum için çocuklara bir şey olmadı.”

İKİNCİ KEZ YAKALANDIM

“Üşüttüm zannettim, İkinci kez hastaneye gittim. Kovid servisine gitmedim. ‘Bir kez bulaştı, ikinci kez bulaşamaz’ diye düşündüm. Dahiliyeye gittim, ateşimi ölçtüler. Daha sonra beni Kovid servisine yönlendirdiler. Gittim test yaptım. Ertesi gün aile hekimini aradım, benim sonucum e- nabız’a düşmedi, siz sistemden bakabilir misiniz dedim. Daha sonra aile hekimi bana mesaj atarak sonucumun pozitif olduğunu söyledi.

Tekrar hastaneye giderek pozitif olduğumu söyledim. Bu kez bana ilaç verdiler, 5 günlük ilaç toplam 10 tane hap verdiler. Dediler ki bu ilaçları kullan ve 14 gün boyunca evden çıkma. Bu ilaçları kullandığım sırada fenalaştım, ateşim 40 dereceye kadar çıktı. Önceki duruma göre daha ağır başladı, kafamı kaldıramıyordum. Hastaneye gittim, bir gece yattım. Tekrar eve gönderdiler. Bayram boyunca hastaneye gidip gelmek durumunda kaldım.

Hiç kimseyle temas etmedim. Ama o dönemde ev taşıdım. Ev taşınması sırasında çalışan elemanlardan veya çalıştığım işyerinde bir tadilat yapıldı oradan bulaşmış olabilir diye düşünüyorum. Bu süre zarfında herhangi biriyle temas olmadı.”

‘BENİ UYUTUN, BİR DAHA UYANDIRMAYIN’ DEDİ

“Kaldığım hastanede bir hemşehrimiz vardı. O hastanede hemşirelik yapıyordu, benim gibi bu hastalığa ikinci defa yakalanmıştı. O sırada akrabalarıyla irtibat halindeydik. Bir gün Kuzeni beni aradı. O hasta olan hemşire doktorlara ‘Beni uyutun, bir daha uyandırmayın’ demiş. O kadar çok acı çekiyordu.  Ve o kişinin halen hastanede tedavisi devam ediyor. Ben çok şükür o hastalığı ikinci defa daha atlattım.”

“BU HASTALIK KALICI SORUNLAR OLUŞTURUYOR”

“Halkımıza şunu demek istiyorum, dikkat etsinler. İnsanın vücut sağlığı gittikten sonra, pişman olsanız da, ah vah etseniz de bir anlam ifade etmez. Özellikle bizi doğu tarafı korunmuyor. Düğünlere, Taziyelere, Cenazelere, mevlitlere gidiyorlar korunmuyorlar. Tedavi gördüğüm Hastanede yaşlı bir amca ile karşılaştım. Bu hastalığa 2,5 ay önce yakalandığını ve şuan negatif olmasına rağmen halen hastaneye gidip geldiğini söyledi. Hastalığın nereden, nasıl bulaşacağını bilemiyoruz, dikkatli davranmamız gerekiyor. Bu hastalık kalıcı sorunlar oluşturuyor.” dedi. HABER: YAKUP BEKLEN