Bingöl’de geneline hizmet vermeye çalışan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, mevcut hizmet binasında 25 ünit ile faaliyet gösteriyordu. Ancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ana hizmet binasının konumu gereği hasta yoğunluğunun fazla olması, uzun olan randevu günlerinin kısaltılması gerekliliği ve ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde nitelikli sağlık hizmetlerinin artması dolayısı ile mevcut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin halka sağlık hizmetini sunmada zaman zaman gecikmeler yaşanmaktaydı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Yapılan çalışmalar neticesinde Düzağaç bölgesinde Selim Atala Camii yanında bulunan ve İl Sağlık Müdürlüğümüze ait hizmet binasının birinci katı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Saray Mahallesi Düzağaç Semt Polikliniği olarak hizmetlerine başlamıştı. Yürütülen çalışmalar neticesinde Saray Mahallesi Düzağaç Semt Polikliniği 10 ünit olarak tam kapasite hizmet vermeye başladı. Tüm ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin yanı sıra röntgen çekimi hizmetinin başlamasıyla birlikte vatandaşlarımız ana hizmet binasına gitmeden tüm ağız ve diş sağlığı hizmetlerini almaya başladı. Daha önce 10 gün ve üzeri olan randevu süresi de böylelikle 10 günün altına düştü.

Nisan ayı içerisinde resmi açılışı yapılacak olan Saray Mahallesi Düzağaç Semt Polikliniğinde vatandaşlarımız Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden veya Alo 182 randevu hattından randevu alarak istediği tarihte tedavi olabilecek.” denildi. HABER MERKEZİ