Almanya’nın Hamburg şehrinde Müzik hayatını sürdüren Bingöllü sanatçı Leyla Zerya yakında çıkacak albüm çalışmalarını tamamladı. Leyla Zerya, Bu albüm çalışmasını

çok yakını olan ve onu müzik ve besteleriyle destekleyen Zeynep Isik’la beraber hazırladı. Music Producer Hakan Akay’ın aranjörlüğünü yaptığı albüm çok yakında raflardaki yerini alacak.

3 KLİP YAYINLANDI

Albüm çıkmadan önce albümden Ava Evîne (Kurmanc) ve Payîz (Zazakî) iki sarkının klibi Mardin’de, Üçüncü olarak ta Bingöl yöresine ait ‘Day Lêro’ sarkısının klip çekimleri ise Bingöl, Tunceli ve Hamburg’ta çekildi.

‘RENÇBER AZİZ SAHNEYE DAVET ETTİ’

Zerya, Zazaca müziğe katkısı olan sanatçılardan Rencber Aziz ile olan bir anısını da paylaştı. Zerya; “Sevgili Aile Dostumuz Bingöllü Sanatçı ve bestekar Rençber Aziz yaptığı eserlerle Zazacaya büyük bir katkısı olmuştur. Benim sesime, sanatçı yönümü ilk keşfeden ve bana cesaret veren 16 yaşında beni kendisiyle sahneye çıkartan bu değerli insani saygıyla anıyorum.” dedi.

“KADINCA ESERLER ORTAYA ÇIKTI”

Leyla Zerya albüm hakkındaki görüşlerinide paylaştı. Zerya; “Yoğun bir dönemin yoğun duygularıyla bu albüm ortaya çıktı. Bu Albüm kadınlarımızın sesi yüreği rengi olsun istedik.

Kadının kendi tarzı, dili ve kalemiyle yazdığı kadınca eserler ortaya çıksın istedik. Kadınlar aşklarını hüzünlerini sevgilerini kendileri yazsınlar istedik. Anneler kızlarını daha çok sevsinler dedik. “ dedi.

Leyla Zerya Kimdir; 1968 'de Bingöl(Merkez) de doğdu. 5 yaşında isçi ailesi olarak Almanya/Dusiburg şehrinde yasamaya başladı. Eğitimini bitirdikten sonra bir çok sosyal alanda çalıştı. Kürt müziğine olan ilgisi küçük yaslarda başladı. O dönemde hayranlık duyduğu bazı sanatçılar ilham kaynağı oldu. Bu sanatçıların sarkıllarını ezberleyerek, Kürtçe dilini bilmediği halde sarkılları çözmeye başladı. Anadili Zazacayı onunla konuşmayan ailesine tavır koydu ve Zazacayı konuşmaya ve geliştirmeye başladı. Dil yeteneği çok iyi olduğu için Kurmacayı da öğrendi. İleriki yıllarda Tercüman olarak çalışmaya başladı. Müzik eğitimi almadığı halde küçük yasalardan beri müziğin içinde olan ve sesinin rengiyle herkesi başka diyarlara taşıyan tarzıyla her zaman sevildi. Uzun bir dönem Köln’de Nanobeat Grubunda solist olarak müzik yaptı. Welata min isimli bir klip yayınlandı.