Kocaeli Bingöllüler Derneği ve Dilovası Bingöllüler Derneği organizasyonuyla Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi'nde; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Bingöl Valisi Ali Mantı, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Eski Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açılış töreni gerçekleştirilen Bingöl Tanıtım Günleri'nde Üniversitemiz standına yoğun ilgi gördü.

Bingöl Üniversitesi standına gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bingöl’ümüzü tanıtmak için düzenlenen bu güzel organizasyonda bulunmak ve ilimizle beraber üniversitemizi de tanıtmak bizim için çok önemli. Standımıza güzel bir ilgi vardı. İnşaallah bu güzel organizasyonun şehrimiz ve üniversitemiz adına olumlu geri dönüşleri olur” dedi.

Bingöl’ün sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin ülke çapında tanınması amacıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen program çerçevesinde stantları gezen vatandaşlara kentin yöresel lezzetleri ikram edilirken; Bingöl’ü temsil eden kurumlar, şehrimizin tarihi ve turistik yerleri hakkında tanıtımda bulunuyor.

Fuarda ayrıca, CBS Teknikleri ve İHA Tabanlı Multispektral Veriler ile Bingöl İli Mevcut Doğal Kaynaklarının Arıcılık Potansiyeli Açısından Değerlendirilmesi ve Çotla Bal Havzasının Oluşturulması” projesinden üretilen Bingöl Çotla Balı Üniversite standında ziyaretçilere tanıtıldı.