Vali Ali Mantı 08-12 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak olan ‘2. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali’ ile ilgili olarak TRT GAP Radyosuna değerlendirmelerde bulundu. ‘Film festivalleri gibi seçkin etkinlikler üzerinden ‘Bingöl’ümüzün güzelliklerini keşfediyoruz’ diyen Vali Mantı değerlendirmesinde şunları söyledi:

‘Önceki yıl şehrin farklı paydaşları ile Bingöl’ümüzü daha geniş kitlelere tanıtma çalışmaları esnasında uluslararası film festivali fikri gündemimize geldi. Büyük bir inanç ve özgüven ile süreci başlattık. Hamdolsun geçen yıl beklentimizin çok ötesinde bir ilgi ve katılım ile ‘1. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali’ni gerçekleştirdik.

Geçen yıl gerçekleşen programın başarılı olduğunu düşünüyorum. Öncelikle amacımız Bingöl’ün adını yurt içinde ve yurt dışında kültür ve sanat gibi pozitif konularla gündeme getirmek idi. Bu etkinlik ile Bingöl özelinde oluşmuş negatif yargıları bir nebze de olsa sahici duygu ve düşüncelere dönüştürdüğümüzü düşünüyorum. Basın üzerinden aldığımız geri dönütler de pozitif içerikler taşıyor. İnsanımızın 7. sanat olarak değerlendirilen sinemaya olan yoğun ilgisini tecrübe etmek de bizler için ayrıca mutluluk verici idi.

Bu yıl ise 08-12 Ekim 2018 tarihleri arasında ‘2. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali’ gerçekleşecek inşallah. Önceki yıla göre katılımın daha geniş olduğunu eklemek isterim. Festivalimize 412 Film başvurusu yapıldı. Bunlardan 36’sı finale kaldı. 16 adet yabancı film başvurusu yapıldı. Bunlardan da 1 film finale kaldı. Bugün başlayacak olan festivalin geçen yıldan daha etkin ve verimli olmasını diliyorum. İnşallah Bingöllü hemşehrilerimize festival tadında bir kısa film şöleni yaşatacağız. Festival kapsamında, vatandaşlarımız finale kalan filmlerin tamamını izleme imkânına sahip olacak. Oyuncu, yönetmen ve senaryo yazarları ile farklı söyleşi programları gerçekleşecek. Sinemayı geliştirmek ve gençleri teşvik etmek adına sinemanın önemli isimlerini ve onur konuklarını, bazı televizyonların yöneticilerini, konu ile ilgili akademisyenleri vatandaşlarımız ile buluşturacağımız programlarımız olacak.” dedi.