2001 yılından bu yana Bingöl’de ses sanatçılığı yapan Hozan Mahsun’un, tamamını kendi yazdığı 10 şarkıdan oluşan albümü çıktı. Demdo Müzik etiketiyle tüm müzik marketlerde satışa sunulan albümü hakkında açıklamalarda bulunan Hozan Mahsun, Bingöl kültürünü ve Zaza dilini yaşatmak için çalışmalarına devam edeceğini söyledi.

Hozan Mahsun, açıklamasında “Zaza dilinin yaşaması ve kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması için tamamını kendim yazdığım, söz – müziği bana ait olan 10 şarkılık albümüm çıktı, tüm müzik marketlerde satışa sunuldu. Kültürümüz adına iyi bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Halkımızın beğenilerine sunuyoruz. Tamamı Zazaca’dır. Albümün yapım aşamasından dağıtım aşamasına kadar emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“ZAZA DİLİNE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR”

Hozan Mahsun, Zaza diline sahip çıkılması gerektiğini belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Unutulmaya yüz tutmuş olan dilimize sahip çıkmamız gerekiyor. Ben de dilimize katkı sunmak amacıyla böyle bir çalışma yaptım. Zazaca şarkılara yenileri eklendi diyebiliriz. Tüm halkımızı da dilimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Anadilimiz olan Zazaca yok olmasın, gelecek nesiller de dilimizi unutmasın istiyoruz.”

Editör: TE Bilisim