TRT Müzik kanalının beğenilerek izlenen ‘Harman Yeri’ programı Bingöl’e misafir oldu. Karşıyaka Kapalı Spor Salonunda yapılan program TRT Müzik ekranlarından canlı olarak yayınlandı. Bingöllülerin yoğun katılımı ile gerçekleşen programda Şef Ömer Hayri Uzun yönetimindeki orkestra ve solistler Türkiye’nin dört bir yanına ait farklı türküleri seslendirdi.

Programa Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra Belediye Başkanı Yücel Barakazi, 22. Dönem Bingöl Milletvekili Abdurrahman Anık, Vali Yardımcıları Taner Bolat, Yusuf Gemici ve Ali İhsan Başak, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Müzik şöleninin ardından sahneye davet edilen Vali Kadir Ekinci, ‘Bizlere ve Bingöllü kardeşlerimize böylesi güzel bir gece yaşatan ‘Harman Yeri’ ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum’ dedi ve ‘Harman Yeri’ ekibi adına Şef Ömer Hayri Uzun’a plaket takdim etti.

Programın sonunda TRT Haber’e verdiği röportajda Vali Ekinci şunları söyledi:
‘Bingöl’de gerçekten böylesine kültür ve sanat gecelerine ihtiyacımız var. Sadece güzel bir müzik gecesi değil aynı zamanda dört dağ arasında kalan ve türkülerde ‘Bingöl Dört Dağ İçinde’ diye geçen türkümüz ile Bingöl’ümüzü ulusal ve uluslararası arenaya taşıyan tüm TRT ekibine teşekkür ediyorum. Bu gece hemşehrilerimizin sadece güzel müzik dinlediği bir gece değil, bunun yanı sıra Bingöl’ün tarihsel geçmişi, kültürel değerleri ve doğal güzelliklerinin paylaşıldığı bir gece oldu. Bizlere bu fırsatı tanıyan ve TRT ekranları üzerinden tarihi ve kültürel zenginliklerimizi paylaşmamıza vesile olan TRT ekibine teşekkür ediyorum.'