HABER STAJYER ÖĞRENCİLER: MUSA İSLAM – SITKI BUDAK / BİNGÖL SÜRMANŞET

2005 yılından bu yana faaliyette olduklarını belirten Erdi Dikdiren sinema hakkında bilgiler paylaştı. Dikdiren; “Biz burayı 2005 yılında sinemacı ariften devraldık sinemanın Dizaynını yaptık salonları genişlettik büyüttük eski yapı olduğu için depremde zarar gördü güçlendirilmesi yapıldı. Vizyona soktuğumuz ilk film yüzüklerin efendisi kralın dönüşü oldu bu film ile bir sükse yakaladık sonrasında ise Türk yapımı filmlere yöneldik yayınlanan il Türk filmi gani rüzgâr şavatanın AURA filmi idi burada filmin Galasını yaptık.

“ESKİYE ORANLA RAĞBET YOK”

Eskiye oranla sinemaya rağbet yok Rağbet olmamasının sebebini ekonomik sıkıntılara bağlıyoruz ekonomik sıkıntıların yanı sıra rekabet ortamının oluşması da eskiye oranla rağbet olmamasına neden oldu.

İZLEYİCİ KİTLESİNE GÖRE FİLMLER GETİRİYORUZ

Daha çok izleyici kitlesine göre filmler seçip getiriyoruz. Cinsel içerikli filmler kesinlikle getirmiyoruz, aileleri ile gelen izleyicilerimiz var. Genel olarak komedi, romantik komedi, aksiyon, gerilim ve korku filmleri rağbet görüyor. Korku filmlerinde yaş sınırı koyuyoruz. Alt yazı filmleri ise hiç rağbet görmüyor. En fazla izleyici kitlesi olan ve en fazla ciro yaptığımız film recep İvedik serisi oldu. Recep ivedik serilerinin yanı sıra, mahzun kırmızıgülün bütün filmleride rağbet gördü.

“CUMA GÜNÜ İNDİRİM YAPAMIYORUZ”

Hafta içi belli bir kitle var. Cuma günleri filmlerin Vizyon tarihi olduğu için film şirketleri indirim talebini kabul etmiyor. Belli bir kazanç peşinde değiliz, sinemamızı ayakta tutmaya çalışıyoruz insanlara sinemayı sevdirmeye çalışıyoruz. Sabah 9 akşam 12 faaliyette bulunduğumuz saatler müşteri yoğunluğuna göre seans saatlerimizi uzatabiliyoruz. Burası halk sineması, halk sinemasına sahip çıksın. İzleyiciler sinemaya gelmeden de Box Office Türkiye’ye girip te film Vizyon tarihlerine bakabilirler.

“4 SALON İLE HİZMET VERİYORUZ”

Sinemamızda 4 adet salonumuz mevcut. En büyük salonumuz 129 koltuk kapasiteli, en küçük salonumuz ise 40 koltuk kapasiteli. Salonlarımız büyük ve ferah. Yakın Zamanda Salon perde ve koltuk yenilemelerine geçeceğiz. “ dedi.