Bingöl Engelliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafında Bingöl de engelli adayları için modern dernek binası hizmete giriyor. Bingöl Engelliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Tüz “  Sosyal Destek Programına (SODES)  başvurduk. Projemizin” GELİN ENGELLERİ BİRLİKTE AŞALIM” ve “ SODES İLE ENGELSİZ YARINLARA” sloganıyla 3 Mart 2017’de kabul edildi. Bu proje tamamen engelli ve dezavantaj grubu adına yapıldı. Ayrıca burada en büyük hedef kitle olarak ortaokul ve lise çağındaki gençleri hedeflemekteyiz. Burada ki amaç ise engellilere karşı duyarlı bir neslin yetişmesine katkı sağlamaktır. Projede kapsamında 40 tane engelli arkadaşlarımız ve dezavantaj grubuna yönelik bayanlar için dikiş kursumuz var. Daha sonra bilgisayar işletme kursumuz, masa tenisi, satranç ve bin 500 kitaplı kütüphanemiz olacak. Kütüphanemizde ki kitaplar tüm yaş gruplarına hitap edecek şekilde seçiliyor. Proje Uygulama Merkezimiz Engelliler Haftası’ndan itibaren faaliyete geçecek. Proje merkezimize Türkiye İş Kurumu (İŞKUR ) ile birlikte de kullanmak adına başvurucağız.” dedi.

Tüz, bu projeden en büyük katkıyı engelli vatandaşlardan beklediğini, onların gelip destek verirse  ayakta kalacaklarını ifade etti.

Bingöl Engelliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi Ayşe Kayırtar da  “Ailemin desteğiyle engellere karşı dik durmaya çalıştım. Bu yüzden toplum da aktif rol alıyorum. Ben liseden mezun olup Bingöl’e geldiğim de başka bir derneğe üye oldum. Başkanı ile markette tanıştım. Üye sayısı çoktu ama aktif bir dernek değildi. Ben çalışan biriyim, artık maddiyattan çok konuşup bir şeyler yapacak aktif arkadaşlarla tanışmak istiyorum. Bizim derneğe girmemizin tek sebebi farkında lığımızı duyurmak tır” dedi.

HABER STAJYER ÖĞRENCİ: MEDENİ YOLDAŞ

Editör: TE Bilisim