Türkiye’nin en büyük köyü olarak bilinen ve yaklaşık bin 700 seçmen ve 6 bine yakın kütüğe kayıtlı nüfusa sahip olan Bingöl merkez Çavuşlar köyünde, yaklaşık 10 ay önce kurulan ‘Çavuşlar köyü Kültür - Sanat Kalkınma ve Dayanışma’ (ÇAVUŞLAR-DER) derneği kısa sürede köyün yüzde 90’lık kısmını örgütleyerek köyde yaşanan sorun ve talepleri kısa sürede çözmeyi hedefliyor. Dernek bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde köy içi buluşturmalarla köylüleri bir araya toplayarak, dernek hakkında bilgilendirdi.

Derneğin yönetim kurulu başkanı Ahmet Kerey, Derneğin amacının Çavuşlar Köyü’nü kocaman bir aileye dönüştürmek, örgütlü birlik beraberlik ruhu içerinde bu büyüklüğü avantaja çevirmek olduğunu söyledi. Kerey konuşmasının devamında şunları ifade etti;

“Ne istediğini bilen; daha örgütlü, daha özgüvenli, bir toplumun hayalini kuruyoruz. Özellikle sosyal ve kültürel alanlarda yıllarca oluşmuş boşluğu en kısa sürede bir araya gelerek, tartışarak, kaynaşarak aşabileceğimizi belirtiyoruz. Bu anlamda toplumsal kabulü büyük ölçüde aldık. Yurt içi ve yurt dışındaki tüm gurbetçileri kaynaşmaya daha büyük organizasyonlarda buluşmaya davet ediyorum.  önümüzdeki günlerde gençlik buluşması düzenleyeceğiz.  Tüm gençleri büyükleri buluşturmak, konuşturmak, kaynaştırmak için yapılacak çeşitli programların hazırlanmaya başlayacağız.