Bingöl Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi ortaklığında düzenlenecek olan Bingöl Tanıtım Günleri, Kocaeli Bingöllüler Derneği ev sahipliğinde Kocaeli’de gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde dördüncüsü İnterteks Fuar Alanı’nda 18-21 Ekim tarihleri arasında yapılacak tanıtım günlerine Bingöllün Ünlü sanatçılarından Alişan, Servet Kocakaya ve Erkam Aydar’ın da katılması bekleniyor.

KOCAELİ İLİNDE İLK KEZ YAPILACAK

Daha önce İstanbul ve Ankara’da yapılan bu yıl ise Kocaeli’de ilk kez yapılacak Bingöl Tanıtım Günleri ile ilgili açıklama yapan Kocaeli Bingöllüler Derneği Başkanı Ali Değirmenci, “Sadece Kocaeli’de ki Bingöllüler değil, komşu illerdeki (İstanbul, Yalova, Bursa, Sakarya) Bingöllü hemşerilerimizin ve Tüm Bingöllü Hemşehrilerimizin yoğun katılım ve destek vereceği inancındayız. Bingöl Tanıtım Günleri için bir komite oluşturduk. Bu komitenin içinde İstanbul, Bursa, Yalova, Sakarya, Osmaniye, İzmir, Ankara ve Bingöl’de bulunan arkadaşlarımız görev alacak. Önümüzdeki günlerde çalışmalarımız için bu illerdeki hemşerilerimizi ve kanaat önderlerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖZEL BİR ÇALIŞMA

Başkan Değirmenci, “Kocaeli için özel bir çalışma düşünüyoruz. Oluşturulan özel ekiple Kocaeli’deki tüm mahallelerde yaşayan hemşerilerimize ve Kocaelililere ulaşıp tanıtım günleri hakkında bilgi vereceğiz. Tanıtım günlerinde tüm ilçe belediyeleri stant açacak. Her ilçenin kendine ait kültürü olduğu için Bingöl’ün sayısız değerini Kocaeli’de tanıtacağız. Bal, ceviz, burma kadayıf, sorina pel, mastuva, gömme, kalbur hurması, keldoş, Kürt böreği, tutmaç çorbası, löl gibi yöresel yemeklerimiz de tanıtım günlerinde bulunacak. Etkinlikte Bin porsiyon burma kadayıf ile yöresel yemek ikramlarımız olacak” açıklamasında bulundu.

BAKAN YILMAZ DA KATILACAK

Tanıtım günlerine davetlilerin olduğunu söyleyen Değirmenci, “Tanıtım günlerimize Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Ali Mantı, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Baragazi’nin yanında ilçe belediye başkanları ile kaymakamlarını davet edeceğiz Katılımlarını bekliyoruz. Bingöl Valiliği , Belediyesi ve Üniversitesi yanı sıra bir çok kurumumuzun da tanıtım günlerinde olmasını bekliyoruz Bingöllü sanatçılardan Alişan, Servet Kocakaya ve Erkam Aydar’ın yanı sıra çok sayıda yerel sanatçılarımızı da tanıtım günümüze davet edeceğiz ifadelerini kullandı.