Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nce yapılan açıklamada, Bingöl’ün tanıtımına ilişkin program hazırladığını belirterek kamuoyuna ‘Bingöl Valiliği ve Belediye’nin katkı sunduğu canlı yayın programı’ duyurusu yapan Halil Babür’e herhangi bir katkı veya destek sağlanmadığı ifade edildi.

Açıklamada, “Bingöl’ün tanıtımına ilişkin ilimizin tanıtımına ilişkin çekimler yaparak, hazırlayacağı tanıtım filmini 13 Ağustos’ta Yaşam TV kanalında canlı yayınlanacağını duyurarak, Bingöl Valiliği ve Bingöl Belediyesi’nden de destek aldığını ileri süren Halil Babür’e belediyemiz kaynaklarından herhangi bir kaynak aktarılmamıştır. Bahse konu çalışmaya sponsor olduğumuza dair dillendirilen iddialar da tamamen asılsızdır. Halil Babür’ün ilimiz insanına yönelik sosyal medya hesapları üzerinden yapmış olduğu paylaşımlar toplumda tepkilere neden olmakla beraber bu paylaşımlardan ötürü belediyemiz zan altında bırakılmıştır. Halil Babür, bilgimiz ve iznimiz olmadan çalışmaya ilişkin belediyemiz logosunu tanıtım içerikli materyallerde kullanmıştır. Bunu fırsat bilen bazı art niyetli çevreler sosyal medya üzerinden propaganda yürütmeye çalışmıştır. Kurumumuzu yıpratmaya yönelik oluşturulmak istenilen algı toplumda karşılık bulmayacaktır” denildi.

“İLİMİZİN TANITIMINA YÖNELİK BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK”

Bingöl’ün genel tanıtımına ilişkin yerel bazda yapılan birçok çalışmanın desteklendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İlimizin tanıtımına ilişkin belediyemiz tarafından birçok proje hayata geçirilmiştir. Haserek Kayak Festivali, Bingöl Kısa Film Festivali, 45 Yazarla Bingöl Tanıtımı, Şiir Günleri gibi birçok projeyle ilimizin kültürel tanıtımı yapılmıştır. Ayrıca Bingöl Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nce ilimizin her yönüyle tanıtımına ilişkin yapılan çalışmalara destek verilmiştir. Yerel bazda birçok çalışmaya da destek olunmuştur. Bundan sonra da yapılacak çalışmalara destek olunmaya devam edilecektir.”