Geçtiğimiz yıl Rençber isimli tiyatro oyunuyla seyirci karşısına çıkan ve oldukça beğeni kazanan Abdullah Caf bu kez de yine kendi yazdığı ve oyuncu Akif Demir ile birlikte yönetmenliğini üstlendiği ‘Anne Ben Deli Değilim’ adlı oyunla 3-4 Kasımda seyirci karşısına çıkacak.

Birçok toplumsal mesaj da içeren oyun aynı zamanda oynattığı çocuk oyuncularla da adından söz ettireceğe benziyor. Bingöl’de ilk kez bir yetişkin tiyatro oyununda çocuk oyuncuların rol alacağı oyun olan ‘Anne Ben Deli Değilim’ özel bireylerin toplum içerisinde gördükleri kötü muameleyi ve toplumun özel bireylere karşı duyarsız tutumlarını ön plana çıkaran eleştirel bir oyun olma özelliği de taşıyor.

Oyunun mimarı olan Abdullah Caf, amacının toplumsal problemleri sanat yoluyla halka anlatmak ve bu konularda toplumsal farkındalık oluşturmak olduğunu ifade ederek, “Tiyatro toplumun bir nevi aynasıdır. Sadece güldürmek amacı güderek yapılmış bir tiyatro oyun değil bu. Tıpkı Rençber’de olduğu gibi hedefimiz toplumsal farkındalık oluşturmak. Özel bireylerin toplum içerisinde yaşadığı zorlukları sanat yoluyla aktarmak, insanları hem eğlendirip hem de problemleri düşünmeye sevk etmeyi amaçlıyoruz. Gayet uyumlu çalışan bir ekibimiz, her zaman destek olan Yönetmen arkadaşımız Akif Demir ile birlikte bu şehirde de sanat yoluyla bir şeylerin anlaşılabileceğine olan inancımızı göstermek istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı oyunumuza bekliyoruz. Bundan da önemlisi tüm vatandaşlarımızı özel bireylere saygı duymaya, onları farklılıklarıyla kabullenmeye ve Bingöl’ü engelsiz bir şehir, Bingöllüyü de engelsiz bir toplum haline getirmeye davet ediyorum.