Karlıova ilçesinde yatağa bağlı doğuştan zihinsel engelli 13 yaşındaki Sevda Kaya, tekerlekli sandalyesine kavuştu.

Karlıova ilçesinde yatağa bağlı olarak yaşayan 13 yaşındaki zihinsel engelli sevda Kaya’nın ailesi kızına tekerlekli sandalye yardımı için çağrıda bulunmuştu.
Tek isteklerinin Sevda için yatağa dönüşen tekerlekli sandalye olduğunu belirten ailenin isteğine hayırsever bir iş vatandaştan destek geldi.

Karlıova Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) arcılığı ile aileyle iletişime giren hayır sever bir vatandaş 13 yaşındaki Sevda için yatağa dönüşe bilen tekerlekli sandalyeyi SYDV vakfına teslim ederek ailesine teslim edilmesini istedi.

SYDV Müdür özgür Değirmenci tarafında ziyaret edilen aileye sandalye teslim edildi. İsmini vermek istemeyen hayır sever vatandaşın selamını ileten Değirmenci, Sevda için her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için vakıf olarak kendilerinin yanlarında olduklarını belirtti.

Baba Abdurrahim Kaya SYDV Müdür ve hayır severe teşekkür ederek, “Kızım doğuştan engelli olup yatağa mahkum bir şekilde yaşamaktadır. Çağrımıza ses verip bizim bu sıkıntımızı gideren ve ismini bilmediğim hayır sever vatandaşımıza ve vakıf çalışanlarına çok teşekkür ederim” dedi. KARLIOVA GAZETESİ