Karlıova’da yapımı devam eden Rüzgâr Enerji Santralinde(RES) sona doğru gelindi. Arazideki iyileştirme çalışmalarının ardından kule ve kanatlar montaj için projenin uygulanacağı alana ulaştı. Yüklenici firmadan yapılan açıklamada, “Bingöl’e kurulan 50 MW’lık Metafor RES için çalışmalarımız hız kemeden devam ediyor. Arazideki yolların iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Kule ve kanatlar montaj için çalışma sahasına ulaştı. Metafor’un ilk türbini çok yakında gökyüzüne doğru yükselecek. “ denildi.

Metafor Yenilenebilir Enerji ve Elektrik Üretim Anonim Şirketi tarafından Karlıova İlçesi Boncukgöze, Bahçeköy, Yeniköy, Kaynak, Kaynarpınar, Toklular, Soğukpınar ve Kızılçubuk köylerinde 79.726.528 m² üzerinde kurulması planlanan rüzgar enerjisi santrali 25 tribünden oluşacak. Metafor Rüzgâr Enerji Santrali projesinin toplam kurulu gücü 49,5 MWm gücünde olacak. Kurulacak türbinlerin 24 adedi 2 MWm kurulu güce sahipken, 1 adet türbin ise 1,5 MWm kurulu gücünde olacak. Tesiste rüzgâr türbinleri vasıtasıyla yaklaşık 40 kapasite faktörü varsayımı ve 49,5 MWm kurulu gücü ile yılda 173.250.000 kWh/yıl üretilerek, mevcut enerji nakil hattı vasıtasıyla ulusal şebekeye aktarılacak.

Rüzgar Enerjisi Santrali, 123 milyon TL’ye mal olacak. Proje kapsamında; 86 milyon 625 bin TL’nin Rüzgâr Parkı (Türbin, Kule Türbin İçi Trafo, Kablolama, Otomasyon Ve Montaj) için, 12 milyon 375 bin TL’nin Şebeke Bağlantı Hattı için, 18 milyon 562 bin 500 TL’nin Rüzgâr Parkı İnşaat İşleri (Ulaşım Yolu, Kule İzin Ve Ruhsat Giderleri) için, 6 milyon 187 bin 500 TL’nin Proje Yönetim, İzin Ve Ruhsat Giderleri için harcanması öngörülüyor. HABER MERKEZİ