Karlıova Belediyesine kardeş belediye olan Kahramanmaraş Belediyesi tarafından ‘parkların ve yeşil alanların arttırılması projesi’ ile Gençlik Parkı, yıkılarak yeniden yapılmaya başlandı. Belediye Başkanı Veysi Bingöl; “Park yenileme, düzenleme çalışmalarımızı başlattık. Yaklaşık 45 günlük bir süre içerisinde çalışmalarımızın devam edeceği yönünde bilgi aldım. Yeni yapılacak olan parkta süs havuzları, yeni banklar, kamelyalar monte edilecek. Yeşil alanlar çoğaltılacak ve ağaçlandırmalar ile yürüyüş parkurları olacak.”

Ayrıca daha önce birkaç esnafın park çevresinde büfe türü kulübeleri vardı bu kulübeler çevreye kötü görüntüler veriyordu. Bu görüntü kirliliğini kaldırmak için bu kulübelerin tamamını kaldırarak bunların yerine on adet görüntüsüyle çevresine nostaljik bir hava katacak olan ahşap kaplamalı 10 metre karelik mini dükkânlar olarak buralara kurulacak. Teslim edilen bu dükkanlar sahiplerine kiralanmak suretiyle teslim edilecek. Daha önce parkın içerisinde idari bina olarak kullanılan 296 metre karelik bir bina, belediye tarafından restore edilip yenilenecek, parkta oturup dinlenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde dizayn edilecek. Oturma salonları, tuvaletleri ve cafeleri ile vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacakları bir şekilde restore edilecek.

Belediye BaşkanıVeysi Bingöl; “ilçemizde halkımız tarafından tespit edilen eksikliklerimiz varsa, halkımızın bizlere başvurmaları sonucu eksikliklerimizi belirleyip gerekenleri yaparız. Amacımız; İlçemize güzel bir görünüm kazandırmak ve bunları böylece yerine getirmeye çalışmaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim