Bingöl şehir merkezinde etkili olan yağış sürücülere zor anlar yaşattırırken, yüksek kesimler de yağan kar yağışı ise hayatı olumsuz etkiledi. Bingöl merkez ve ilçelere bağlı yüksek kesimlerde bulunan köylerde kar yağışı etkili oldu. Sabah uyandıklarında kar yağışı ile karşılaşan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

İLÇELER KAR ALTINDA
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu bölgesinin birçok ilinde kar yağışı beklendiğini bildirmesinin ardından Yedisu ve Karlıova ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başladı. Köylerle birlikte ilçe merkezlerinin de beyaza büründüğü Yedisu ve Karlıova'da, vatandaşlar kar yağışını özlediklerini söyledi.
Kar yağışının geçen yıl çok fazla olduğunu aktaran Yaşar Kara, “Geçen sene Karlıova halkı olarak, kar yağışından çok çektik. Bu sene karı özleyeceğimiz aklıma gelmezken, kar yağışı geri geldi. Umarım geçen yılki fazla da olmaz” dedi.
Kar yağışının güzel olduğunu belirten Yavuz Sünme ise, “Yedisu’da mevsimin karı yağmaya başladı. Yollarımız belki kapanacak ama her şeye rağmen kar yağışı güzeldir” şeklinde konuştu.

YAĞIŞLAR SÜRECEK

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de belirli aralıklarla yağış beklendiğini, yüksek kesimlerde yağışların karla karışık yağmur şeklinde süreceğini bildirdi. İHA-SÜRMANŞET