Bingöl’ün Solhan ilçesinde bulunan Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilere haftada 14 saat Zazaca Dilinde eğitim veriliyor.

7 eğitim şubesindeki toplam 180 öğrenci, konuşmasını bildikleri dilde okuma ve yazmayı öğrenmek için Zazaca dersini tercih ediyor.

Okulda bu yıl öğrencilere Zazaca ders vermesi planlanan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yusuf Sarı, ilk dersinde öğrencileri Zazaca selamladı.

Öğrencilere hitaben konuşan Sarı, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, “Bu yıl Zazaca dersini sizlerle birlikte işleyeceğiz. Geçmişten gelen kültürümüzü, dilimizi gelecek kuşaklara aktaracağız. Dilinizi ve kültürünüzü yaşatın ki gelecek sizden sonra gelecek kuşaklara ulaştırın” dedi.

Zazaca eğitim gören öğrencilerden Ebru Düzgün, konuştuğu anadiliyle okuma ve yazma öğrenmenin heyecanını yaşadığını söyledi.

Düzgün, “Zazaca ders çok güzel. Rahatlıkla konuştuğumuz anadilimizde okuma ve yazma öğrenmeyi çok istiyorum” diye konuştu.

Öğrencilerden İshak Kıyıcı ise, Zazaca okuma yazma öğrenmenin heyecanını yaşadığını belirterek, “Zazaca dersi çok seviyor ve okuma yazma öğrenmeyi çok istiyorum. Öğrendiklerimizle bizden sonrakilere anadilimizde okuma yazmayı öğretmeye gayret edeceğiz” dedi. (Solhanın Sesi)

Editör: TE Bilisim