Genç Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, fırsatçıların ve stokçuların fiyat ve gramaj üzerinde keyfi uygulamaları ile kontrol etmek için denetimleri sıklaştırdı.

Hafta içerisinde ilçe genelinde market ve küçük iş yerlerinde denetime çıkan ve birçok işyerini kontrol eden Zabıta Amirliği ve İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, denetimlerde marketlerde fiyat artışlarını kontrol etmek ve işyerlerinde satışa sunulan ürünlerin, genel hijyen, etiket ve kasa fiyatlarının farklı olup olmadığını karşılaştırıyor. Denetimlerde ayrıca satışa sunulan ürünlerin gramaj kontrollerini de yapılıyor.

Öte yandan Zabıta ekipleri, reyon fiyatıyla kasa fiyatının farklı çıkması durumunda ise yasal işlem başlatıyor.

Denetimlerle ilgili edinilen bilgilere göre, hafta içerisinde bazı iş yerlerinde ürün kontrolü yapan ekipler, iki iş yerinde son kullanma tarihi geçmiş ürünleri raflarda bulundurduğu için kişi başı 259 lira olmak üzere toplam 518 lira idari para cezasına çarptırıldı. Ayrıca son kullanma tarihi geçmiş ürünleri de imha etmek üzere el konuldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Genç Belediyesi ise, şunları söyledi:

“Zabıta Amirliği ve İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından; ilçemizdeki marketlerdeki denetimler devam ediyor. Denetimlerde genel hijyen, etiket uygulaması, gıda ürünlerinde son kullanma tarihi ve işyeri ruhsatlarıyla ilgili denetimler yapılmaya devam ediliyor.” GENCİNSESİ