Bingöl Üniversitesi tarafından 2016-2017 Akademik Yılı Güz Dönemi için açılan yüksek lisans programlarına ilgi yoğun oldu. Sosyal Bilimler Enstitüsünün 5, Yaşayan Diller Enstitüsünün 2, Fen Bilimleri Enstitüsünün 7 programına toplam 324 kişi müracaat etti.

Sosyal Bilimler Enstitüsünün tezli yüksek lisans programlarından, İşletme için 4 kişilik kontenjana 58, Temel İslam Bilimleri Tefsir için 2 kişilik kontenjana 20, Temel İslam Bilimleri Arap Dili ve Belagatinin 2 kişilik kontenjanına 12, İslam İktisadı ve Hukukunun 6 kişilik kontenjanı için 42 kişi müracaat etti. İşletme bölümünün tezsiz yüksek lisans ikinci öğretimi için açılan 30 kişilik kontenjana ise 70 kişi müracaat etti.

Yaşayan Diller Enstitüsünün, Kürt Dili ve Edebiyatı ile Zaza Dili ve Edebiyatının ikişer kişilik kontenjan açtığı tezli yüksek lisans programlarında; Kürt Dili ve Edebiyatı için 20, Zaza Dili ve Edebiyatı için ise 45 kişi müracaat etti.

Fen Bilimleri Enstitüsü, Fizik, Kimya, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Zootekni, Biyoloji ve Makine Mühendisliği olmak üzere, toplam 7 alanda tezli yüksek lisans için kontenjan belirledi. Belirlenen kontenjanlarda Fizik için 2, Kimya için 8, Tarla Bitkileri için 19, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme için 8, Zootekni için 4, Biyoloji için 6, Makine Mühendisliği için ise 10 kişi müracaat etti.

Yüksek lisans alımlarındaki değerlendirmelerde; ALES puanının yüzde 50’si, diploma notunun yüzde 20’si, yabancı dil bilgisinin yüzde 10’u, bilim sınavının ise yüzde 20’si esas alınarak puanlama hesaplaması yapılıyor.

Adaylar, 9 Ağustosta yabancı dil sınavına, 10 Ağustosta da bilim sınavına girecek. 12 Ağustosta ise kayıt yapmaya hak kazanan öğrencilerin listesi yayımlanacak.

Editör: TE Bilisim