Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, 13 Nisan 2017 tarihinde yaşanan sel felaketi sonucu yıkılan Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü’ndeki yapım çalışmalarından dolayı Bahçelievler ile Karşıyaka Mahallesi arası bağlantıyı sağlayan karayolunun 18 Kasım Cumartesi günü itibariyle 15 gün süreyle trafiğe kapatılacağı belirtildi.

Açıklamada, “Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü’ndeki yapım çalışmalarında sona gelindi. Çalışma kapsamında Bahçelievler Mahallesi ile Karşıyaka Mahallesi arasında geçişi sağlayan anayol bağlantısı ve Aşağı Çarşı tali yolunun köprü seviyesine yükseltilmesi ile bağlantısının sağlanması için Bahçelievler ile Karşıyaka Mahallesi giriş çıkışları karşılıklı olarak 18 Kasım 2017 Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatılacaktır.  15 gün boyunca yol trafiğe kapalı olacaktır. Araç sahiplerinin bu süreçte çevre yolu ve Kültür Mahallesi’ndeki bağlantı yollarını kullanmaları önemle rica olunur” denildi.

“Nimet, külfete tabidir”

Köprüdeki çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı belirtilen açıklamada, “Kış ayı öncesi kentteki trafiği rahatlatmak, vatandaşların daha rahat ulaşım sağlamaları için kısa süre önce çalışmasına bağladığımız Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü’nde sona doğru yaklaştık. Köprünün giriş ve çıkışlarını tamamlamak için geçici köprüdeki trafiği iki haftalığına keseceğiz. Bu süreçte kent trafiğinde zorluklar yaşansa da unutulmamalıdır ki nimet, külfete tabidir. İki hafta gibi kısa bir süre sabredeceğiz ve yepyeni bir köprüye kavuşmuş olacağız. Bingöl halkı her zaman hassas ve duyarlı davranmıştır. Vatandaşlarımızın bu süreçte de hassasiyet ve duyarlılık göstereceğine olan inancımız tamdır” denildi.

Editör: TE Bilisim