Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, kent geneline 320 bin metrekare asfalt çalışması yapılacağı belirtildi.

Bahçelievler Mahallesi’nde start verilen asfalt çalışmaları kapsamında yolların titizlikle yenileneceği belirtilen açıklamada, “Üstyapı çalışmaları kapsamında başladığımız asfalt çalışmalarıyla ana arterler ve mevcut tüm asfalt yollar 5 santim kalınlığındaki BSK ile kaplanıyor” denildi.

Parke taşıyla döşeli olan bazı ana arterlerin de asfaltlanacağı belirtilen açıklamada, “Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi ile Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi’ni birbirine bağlayan ana cadde asfaltlanacak. Çalışma kapsamında mücavir alanımızda bulunan mevcut asfalt yollar titizlikle yenilenecek” ifadelerine yer verildi.

“Üstyapı tam gaz ilerliyor”

Asfalt çalışmalarına eş zamanlı olarak kaldırım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarının da sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, “Sezonla birlikte il genelinde başladığımız üstyapı ve altyapı çalışmalarımız devam ediyor. İlimizin muhtelif bölgelerinde devam eden çalışmalar kapsamında birçok mahallemizde kilitli parke taşı, bazalt, yeni kaldırımlar, onarımlar, mezarlık yolları, mezarlık duvarları gibi birçok çalışma titizlikle yapıldı. Üstyapı çalışmaları kapsamında hem asfalt çalışmaları yapılacak hem de kilitli parke taşı döşeme çalışmaları devam edecektir. Sezon sonuna kadar öncelikli bölgelerde çalışmalarımız sürdürülecektir. Çalışmalarımız devam ederken bizlere her türlü kolaylığı sağlayan, sabırlı bir şekilde çalışmaların tamamlanması bekleyen ve desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz” denildi.