Türk Kızılay’ı Bingöl Şubesi, Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında, her gün bin 100 ailenin iki çeşit sıcak yemeğinin evlerine teslim edildiğini bildirdi.

Türk Kızılay’ı Bingöl Şubesi Başkanı Mehmet Savaş, Ramazan ayı faaliyetleri hakkında basın açıklaması yaptı. Her gün bin 100 kişilik iki çeşit sıcak yemek dağıtımına devam edilip, ekmeğiyle birlikte adreslere teslim edildiğini kaydeden Savaş, “Mübarek Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin ete doymaları için yemeklerde ağırlıklı olarak et kullanıyoruz” dedi.

Hazırlanan gıda kolileriyle şuana kadar 260 aileye yardımda bulunduklarını belirten Savaş, “Bu rakamı Ramazan ayı sonuna kadar 500’e çıkarmayı hedeflemekteyiz. Ayrıca şu ana kadar hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla 110 kişiye Kızılay kartı temin etmeye çalışmaktayız. İhtiyaç sahipleri kart ile diledikleri yerden alışveriş yapabilecekler. Biz Türk Kızılay’ı olarak alan el ile veren el arasında köprü görevini üstlenip, yaralara merhem olmaya ve mümkün olduğu kadar ilimizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşıp, onların yüzünü güldürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim