Solhan Yeşilova Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Ozan, Yeşilova Mahallesi’nde yapılan hizmetleri ve ihtiyaç duyulan çalışmaları anlattı.

MİZGEFT BÖLGESİNE OKUL!

Yeşilova Mahallesi’nde Mehmet Akif Ersoy İlk/Ortaokulları ile Öğretmen Veli Tuğa İlkokulu, Yeşilova İmam Hatip Ortaokulu ve Yeşilova Anaokulu’nun hizmet verdiğini belirten Mahalle Muhtarı Ozan, “Yeni yapılan eğitim binaları ile eski olan binalarda eksikliklerin giderilmesi ile mevcut eğitim kurumlarımızda sıkıntı olabilecek yapısal bir durum yoktur. Ancak Mizgeft ve Cihs bölgelerindeki öğrencilerimizin kimisi taşımalı eğitim kapsamında Dilektepe’ye giderken kimisi de kendi imkânları ile ilçedeki diğer eğitim kurumlarında öğrenimlerine devam etmektedirler. Söz konusu bölgede bir okulun yapılması öğrencilerimizin faydasına olacaktır. Hıraba bölgesi ile Tepe Camii bölgelerinde öğrencilerin ulaşım sıkıntısı var. Bu iki bölgeye servis ulaşımı olmadığından öğrenciler yaya okula gitmek zorundadırlar. Ayrıca Tepe Camii bölgesinde öğrencilerin dereden karşıya geçmesi için bir asma köprü yapılmış ancak su seviyesinin yükseldiği dönemlerde bu da tehlike arz etmektedir. Hem söz konusu bölgeye kalıcı bir geçit yapılması hem de servis araçlarının bölgede hizmet vermesi öğrencilerimiz ve bölgede ikamet eden mahalle sakinlerimize önemli bir hizmet olacaktır.” şeklinde konuştu.

‘MİZGEFT VE CIHS BÖLGELERİNE İLKKEZ ŞEBEKE SUYU VERİLDİ’

Yeşilova Mahallesi’nin dağınık olmasına rağmen altyapıda yaklaşık yüzde 90 çalışmaların tamamlandığını belirten Ozan, “Mahalle merkezi olarak bilinen bölgede sıkıntı yok. Cıhs bölgesinde kanalizasyon sıkıntısı az da olsa var. Solhan Belediyesi çalışmaları kapsamında kanalizasyon sorunu da yüzde 90 oranında çözülmüş durumdadır. Cıhs ve Mizgeft bölgesinde yapılan çalışmalar sonucunda bu iki mevkiye ilk kez şebeke suyu verildi. Yaz aylarında suyun az olmasından dolayı saatli uygulama zamanlarında sıkıntı olabilir. Bunun dışında mahallemizde su sıkıntısı da bulunmuyor.” ifadelerini kullandı

YEŞİLOVA’DA YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yeşilova Mahallesi’nde mahalle merkezi olarak bilinen bölge ile hıraba mevkiindeki yolların kilitli parke taşı ile döşendiğini belirten Ozan, “Mahallemizde yol çalışmaları devam ediyor. Mahallenin dağınık yapıya sahip olmasından dolayı hizmet ağıda geniş oluyor. Kimi bölgelerde kilitli parke taşı döşemesi tamamlanmış, kimi bölgelerde ise stabilize işleri bitmiş ve kilitli parke taşı döşemesine hazır duruma gelinmiştir. Bazmana ile köprü arasındaki yolda altyapı çalışması yapılmış, stabilize işleri tamamlanıp kilitli parke taşı döşemesi için hazır hale gelmiştir. Mizgeft bölgesinde yol açılıp altyapı çalışması tamamlanıp kilitli parke taşına hazır hale gelmiştir. Bu iki bölgenin kilitli parke taşı döşemesine ihtiyaç duyulmaktadır. Cihs bölgesi yolu ise sıkıntılı olduğu için burada da bir çalışma yapılmasını talep ediyoruz. Hıraba bölgesi kilitli parke taşı döşemesi tamamlanmış ve Tepe Camii ile Sabiha Bahçıvan Anadolu Lisesi arasındaki yolda kilitli parke taşı döşemesi yapılıp halkımızın hizmetine sunulmuştur. Tepe Camii bölgesi ile Hıraba bölgesi arasındaki yolda yol kenarında duvar çalışması yapılmış yolun da gurup köy yolu çalışmaları kapsamında yapılacağı belirtilmiş. Bu kısım da tamamlandığında söz konusu bölgede yol sıkıntısı kalmayacaktır.” şeklinde konuştu.

OZAN’DAN BAŞKAN YILDIZ’A TEŞEKKÜR

Yeşilova Mahallesi’ndeki Barakalar Camii bahçesinde bir hayırseverin yardımı ve Solhan Belediyesi’nin desteği ile şadırvan yapıldığını belirten ve hayırsever vatandaş ile Solhan Belediyesine teşekkür eden Muhtar Ozan, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Mahallemiz dağınık yapıya sahip olduğundan yapılan hizmetler görünmüyor olabilir ancak Yeşilova Mahallesi’nde hizmet yapılmış ve yapılan hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Abdulhakim Yıldız’a teşekkür ediyorum. Mahallede eksik olan hizmetlerin de programa alınıp yapılacağına inanıyor ve şimdiden teşekkür ediyorum. Mahallemizde İmam-ı Şafii Camii yapımı devam ediyor. Halkımızın da desteği ile yapımı devam eden camii için mahallelinin yardım talebini de buradan dile getirmek istiyorum. Mahallemizde yapılan hizmetlerde en ufak katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilisim