Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erzurum'daki temaslarının ardından koronavirüs salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul ve Bursa başta olmak üzere bazı illerde, son bir haftada koronavirüs vaka sayılarında artış eğilimi olduğunu söyledi.

“YENİ TEDBİRLERİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ”
Bakan Koca, “Hastalarımızın yaş gruplarına baktığımızda büyüklerimizi yeterince koruyamadığımızı görüyoruz. Erzurum’da 60 yaş üzeri hastalarımızın oranı bu yaş grubunun nüfusa oranının tam iki katı. Bu hastalığın öncelikle büyüklerimize hasar verdiğini biliyoruz. Onları korumak için daha sıkı tedbirlerle özenli takip etmemiz gerektiği ortada. Erzurum il değerlendirme konulu toplantısını gerçekleştireceğiz. Yeni tedbirleri gözden geçireceğiz. Ağrı, Ardahan, Bingöl, Erzincan, Iğdır, Kars ve Tunceli bölge değerlendirmesi yapacağız. Değerlendirme ve inceleme toplantısı sonrası bilgileri paylaşacağım” açıklamalarında bulundu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI ELE ALACAĞIZ”

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Erzurum’dayız. Yapacağımız çalışma toplantılarında; Doğu Anadolu kentlerimizden salgına karşı verdiğimiz mücadelede geldiğimiz noktayı, hastanelerimizin ve sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarını ele alacağız.” dedi. HABER MERKEZİ