Bingöl'e bağlı 155 haneli Yeni Köy’de, yıllardır devam eden Kurban Bayramı geleneği bu yıl da sürdü. Maddi durumu iyi olan köylüler tarafından alınan kurbanlıklardan oluşan 2500 kilo eti, köy meydanında kesilip her eve eşit şekilde dağıtıldı. Yeni Köy’de, her eve kurban eti girmesi için yıllar önce önce başlatılan gelenek bu yıl da sürdürüldü.

204 KİŞİYE 12 KİLO ET DAĞITILDI

Kurban Bayramı vesilesiyle il dışında ve yurt dışında yaşayan köylülerle köydeki vatandaşlar 5 küçükbaş 15 büyükbaş kurbanlık kesti. Kesilen kurbanlardan oluşan yaklaşık 2500 kilo eti 12 şer kilo halinde dağıtımın adaletli yapılması için köy muhtarı, imamı ve bir kaç köylü tarafından 204 kişiye dağıtıldı.

KÖYÜN DIŞINDA OTURAN KÖYLÜLER KURBAN KESMEZLERSE ONLARA PAY YOK!

Geleneğin ilginç bir yanı ise köyün dışında oturan Yeni Köylüler, köylerinde kurban kesmezlerse yada köy dışında kurban keserlerse onlara köyde kesilen kurbanlıklardan pay verilmiyor. Bunun nedeni ise Köyün dışında oturup Bayramda köye gidenlerin sayısı çok olduğu için bu karar alınmış.  Ama köyde oturan ve kurban kesen yada kesmeyen herkese pay veriliyor. HABER MERKEZİ