MYK Sınavları Bingöl’de

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB MEYBEM A.Ş. arasında imzalanan protokol kapsamında Bingöl’de Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları gerçekleştiriliyor.

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından 81 meslek dalına mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildiğini belirten BİNTSO Başkanı Mahmut Ayas, “5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununa Eklenen Ek 1 inci madde ile Bakanlıkça belirlenecek mesleklerde mesleki yeterlilik belgesi olmayan işçilerin çalıştırılmayacağı, bu hükme uymayanlara para cezası uygulanacağı hükmü getirilmişti. 2017 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve MEYBEM A.Ş ile Odamız arasındaki işbirliği protokolü kapsamında sınavlar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bingöl’de Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, Valilik, belediye, Bingöl Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğiyle Bingöl Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi düzenlendi.

Başkan Ayas, “BİNTSO öncülüğünde düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ilk kadın girişimcilik kongresine, AK Parti Ekonomi İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet YILMAZ, Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül SAYAN KAYA, Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKÇİ, AK Parti Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf COŞKUN, TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Bingöl Milletvekili Enver FEHMİOĞLU, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, İlimiz Valisi Ali MANTI, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK, Bingöl Belediye Başkanı Yücel BARAKAZİ, Kadın Girişimciler Başkanı Feyza Başak KOÇ ile diğer protokol üyeleri, çok sayıda Türkiye’nin önde gelen iş kadını ve davetliler katıldı” dedi.

İstanbul’da Bingöl Tanıtım Günleri
Ekim 2017 tarihinde İstanbul Maltepe’de düzenlenen Bingöl Tanıtım Günleri’nde Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak tam katılım sağladık.

İstanbul Maltepe’de ikincisi düzenlenen ‘Bingöl Tanıtım Günleri’ coşkuyla gerçekleşti. Konser, şiir dinletileri ve halk oyunlarıyla renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte, Bingöl kültürü, mutfağı, turizmi başta olmak üzere tüm yönleriyle tanıtıldı.

E-Belge dönemi

EBDS ile üyelerinin zamandan tasarruf edeceğini ifade eden Mahmut Ayas, “EBDS ile e-belge dönemine geçilmesi üyelerimiz için son derece güzel bir proje olmuştur. Elle atılan ıslak imza gibi kullanılabildiği için, internette her türlü resmi işlemin, hem zamandan hem de kâğıt tasarrufu edilerek ve elektronik ortamda arşivlenerek yürütülmesine olanak sağlamaktadır. 7x24 e-belge projesinde belgeler elektronik ortamda, elektronik imzalı olarak verilmektedir. Belgenin güvenliği için belgenin altındaki karekod yardımı ile belgenin doğruluğu tespit edilebilmekte. Ayrıca belge taleplerinin ödemeleri Sanal POS üzerinden kredi kartı ile yapılabilmektedir.

EBDS sistemi içerisinde üyelerin Aidatlarına ilişkin ödemelerini Kredi Kartı ile yapabildikleri için üyelerin vakit kaybının önüne geçilmekte ve şehir dışında olup ta belge almak isteyenlere online ödeme yapabilme imkanı sunulmaktadır” dedi.

 

Bingöl İŞGEM

Ayas, “Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası’nında ortak olduğu Bingöl’de 5 Milyon Euro değerindeki İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM, hem yeni ticari işletmeler olan KOBİ’leri destekliyor hem de istihdamı artırıyor.  İŞGEM, yeni girişimcilerin iş kurmalarını destekleyen, kolaylaştıran, uygun kiralı iş yeri ile ortak danışmanlık, işletme koçluğu ve idari işler hizmetleri sağlamaktadır” dedi.

850 Öğrenciye Giyim Yardımı

İhtiyaç sahibi öğrencileri azda olsa sevindirmek ve zorlu kış şartlarında üşümemelerini sağlamak için Bingöl ve İlçelerinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, şunları söyledi: BİNTSO olarak her yıl geleneksel olarak yapmış olduğumuz yardımı bu yılda devam ettirdik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteği ve Odamızın katkılarıyla İlimiz ve ilçelerimizde 850 öğrencimize giyim yardımı yaptık. Oda personelimizin çalışmaları kapsamında ilimiz ve ilçelerimizde bulunan okul müdürleriyle görüşülmesi sonucu ihtiyaç sahibi öğrenciler belirlenerek yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı” dedi.

BİNTSO Tek Durak Ofis

BİNTSO Başkanı Mahmut Ayas, Üyelerinin işini daha da kolaylaştırmak amacıyla böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek, “BİNTSO artık tek durak ofis” dedi.

Üyeleri için vakit kaybı olan tescile tabi tüm işlemlerde bankalara yatırılan Ticaret Sicil Gazetesi bedelinin bundan sonra Oda da tahsil edileceğini belirten BİNTSO Başkanı Ayas, “Üyelerimizin işlerini kolaylaştırmak için çalışmalara başladık. Bu kapsamda Ticaret Sicil Gazetesi tahsili konusunda Bingöl Ticaret ve Sanayi Odamıza tahsil yetkisi verilirken, tüm diğer işlemlerde üyelerimiz odada işlemlerini gerçekleştirip vergi dairesi, banka ve noter gibi yerlere gidip gelmek yerine sadece odamıza gelerek tüm işlemlerini yapabilecekler. Bu sayede BİNTSO tek durak ofis konumunda olacak” dedi.

Bingöl’e istihdam şurası ödülü
Oda Başkanı Ayas, “Bingöl’ün oransal olarak en fazla istihdam sağlayan üçüncü il olmasında Bingöl Ticaret ve Sanayi Odamızın da destekleri olmuştur. Odamızın yürütmüş olduğu Kayıtlı İstihdam ile Güvenli Geleceğe projesi bu ödülün alınmasını güçlendirmiştir ”dedi. 

Yeni Hizmet Binası arazisi
Uzun süredir üzerinde durdukları hizmet binasının yeri için son aşamaya geldiklerini ifade eden Başkan Ayas, “Odamızın hizmet binası arazisi için çalışmalarımız sonuç verdi. 3.540 metrekare arazi tahsisine ilişkin imza aşamasına gelinmiştir ”dedi.

Gıda Toptancıları ve Mobilyacılar Sitesi
Başkan Ayas, “Şehrin kalkınmasında ve istihdamın artışını desteklemek amacı ile iş gruplarının kümelenmesi çalışması kapsamında, Gıda Toptancıları ve Mobilyacılar sitesi oluşturulması için arazi tahsisinde son aşamaya gelindi” dedi.

Başkan Ayas, “Bingöl Üniversitesi son sınıf öğrencilerine Üniversite ile olan protokolümüz kapsamında yıl boyunca mesleki uygulama eğitimi veriyoruz. İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından odamızda hizmet noktası oluşturuldu. Ayrıca İŞKUR ile birlikte girişimcilik eğitimleri düzenledik. Odamız tarafından yürütülen AB projesi kapsamında 50 kişiye kadayıfçılık kursu ve Moderatör Uygulamaları eğitimi gerçekleştirdik. Üyelerimizden en çok istihdam ve ihracat yapanlara plaket takdim ettik. Ramazan ayında TOBB ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunduk” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim