Bingöl'de Farklı bir yardımlaşma kampanyası gerçekleştirildi.

Yardımsever insanları örgütleyen eğitimci Bilal Salcı ve İbrahim Koç Bingöl'de ilk kez gerçekleşen farklı bir yardım kampanyasına imza attılar.

''Yaşamak için değil, yaşatmak için'' sloganıyla başlattıkları kampanya ile gönülleri biraraya getirmeyi başaran yardımseverler 3 çocuk babası Ayhan D.’ye umut oldular.

Ailenin giyim veya beslenme ihtiyacını öncelemek yerine aileye ekmek kapısı açmanın daha anlamlı olduğunu söyleyen Salcı,  aileye kalıcı çözüm üretmenin daha insani bir görev olarak benimsediklerini söyledi.

YAŞAMAK İÇİN DEĞİL, YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

Topluma ve STK'lara seslenen Salcı, yaşamak için değil, Yaşatmak için mücadele etmenin saģlıklı bir toplum gelişimi için daha doğru bir felsefe olarak gördüğünü söyledi.

“ 'Yaşatmak' yönünde refleks geliştirmenin ve bunu uygulamanın daha olumlu sonuçlar oluşturacağı kanaatindeyiz” dedi.

Aileyi üretime teşvik etmek, aileye kalıcı geçim imkanı sağlamak ve ailenin yaşam umutlarını beslemek için bir adet inek alan yardımseverler inek alımı ile de yetinmeyerek aileye ek yük yaratmamak için kış mevsimi boyunca ineğin beslenme ihtiyaçlarına da ćözüm buldular.

İneğin 3 aylık kış mevsimi boyunca barınma, beslenme ve diğer bakım ihtiyaçları başka bir yardımsever olan Yılmaz Salcı tarafından sağlanacak.

Yılmaz Salcı'ya bu büyük fedakarlığı için teşekkür eden Bilal Salcı tüm yardımseverlere de aile adına teşekkür etti. 

Ailenin ineğini ilkbaharda yavrusuyla birlikte teslim etmeyi umut ettiklerini söyleyen Salcı üretimin öneminin farkında olarak bu eylemi gerçekleştirdiklerini ve bunun topluma faydalı bir örnek  olarak göstermek istediklerini ifade etti.  Bu tür yardım etkinliklerinin her zaman destekçisi olacaklarını toplumu bu tür yardımlar için cesur davranmaya da davet etti. HABER MERKEZİ