Torba Yasa olarak bilinen vergi borcu yapılandırmasında son başvuru süresi 1 ay uzatıldı.
Daha önce 1 Aralık 2014 tarihi son gün olarak belirlenen Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borçları ile bunlara bağlı vergi cezaların yapılandırılmasında son başvuru tarihinin sona ermesine 8 gün kaldı.

Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, 30 Nisan 2014 tarihine kadar tahakkuk edilip ödenmeyen su bedeli, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi gibi alacaklarını ödemeyen vatandaşların 31 Aralık 2014 mesai bitimine kadar yazılı dilekçe ile Bingöl Belediyesi’ne müracaatta bulunulması istendi.

Vatandaşların, yapılandırma işlemlerini yaptırmak için hafta sonu hizmet alabilecekleri vurgulanan açıklamada, “Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımız için hafta sonları 09.00 ile 16.00 saatleri arasında Bingöl Belediyesi veznelerinde hizmet almaya devam edecekler. Hafta içi 08.00 ile 16.00 arasında vatandaşlarımız ödeme yapabilmektedirler. Vatandaşlarımız istedikleri gün ve saatlerde ödemelerini yapabilirler. Peşin ödemelerde gecikme zammı alınmayacak. Borçların taksitlendirilmesi halinde ise tefe-tüfe oranında cüzi oranda gecikme zammı uygulanacak ” denildi.

6552 Sayılı Kanun’un, geçmişe yönelik borçların yapılandırılması noktasında çok önemli bir fırsat olduğu belirtilen açıklamada, “30 Nisan 2014 tarihine kadar tahakkuk edilip ödenmemiş olan su bedeli, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi gibi alacakların Bingöl Belediyesi’ne, 31 Aralık 2014 Çarşamba günü mesai bitimine kadar yazılı müracaat etmek kaydıyla peşin veyahut taksitler halinde ödeme kolaylığı sağlanmış bulunmaktadır. Yapılandırma kolaylığından yararlanmak isteyen vatandaşlarımız; borçlarını ister peşin ve isterlerse katsayı oranına göre 6, 9, 12 ve 18 taksitte ödeyebilecekler” ifadelerine yer verildi.

Belirtilen süre içerisinde borç yapılandırma amacıyla Bingöl Belediyesi’ne başvurulmaması halinde borçlular hakkında icra takibinin yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca; Cumartesi ve Pazar günleri 09.00 ila 16.00 saatleri arasında yapılandırma birimi ve veznelerin açık olduğu belirtildi.

 

Editör: TE Bilisim