Melisa, Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde 18 Kasım 2018’de dünyaya geldi. Doğumdan sonra nefes sıkıntısı yaşayan Melisa’yı Elazığ’da bir hastaneye götüren Baba Hasan Dağın, buradan çareyi Gaziantep’te özel bir hastanede aradı. Daha sonra Ankara Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne  kızı Melisa’nın gözlerini kaybetmesi, konuşma güçlüğü çekmesi ve vücut fonksiyonlarını kaybetme sürecini anlattı.

İşte Baba Hasan Dağın’ın ifadeleri;

“Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde doğan Melisa, nefes sorunu yaşıyordu. Kızımızı Elazığ’a götürdük. Elazığ’da özel bir hastanede ‘çocuğun kalbinde damar yok’ teşhisi konuldu. Kızım Melisa, Elazığ’dan Gaziantep’te özel bir hastaneye sevk edildi. 5 Kasım 2019’da Kalp ameliyatı oldu, geçici olarak şant takıldı. Yapılan ameliyattan sonra çocuğumun durumu iyiye doğru gitti. Ama bir ameliyat daha olması lazımdı. Ankara Hacattepe Hastanesinde 20 gün boyunca tedavi olduktan sonra Anju oldu. Doktor anjudan sonra, ameliyat olması gerektiğini söyledi. Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittik. Çocuk muayene oldu. 2 ay sonrasına anju için gün verdiler. 2 ay geçtikten sonra tekrar Ankara’ya gittik. O süre zarfında çocukta herhangi kötü bir durum oluşmadı. Kızım Melisa, Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anju oldu. 20 Gün daha Ameliyat için gün verildi. Tekrar memlekete döndük. 21 Ocak 2020’de yatırılarak, 28 Ocak’ta ameliyata aldılar. Ameliyat 5 saat sürdü. Ameliyattan sonra çocuğumu görmeye gittik. Doktor, ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi. Fakat ameliyattan iki gün sonra damarda bir sıkıntı olduğunu söyleyen doktor iki gün sonra bir daha ameliyat edildi.  Doktor yapılan son ameliyattan sonra çocuğun durumunun iyi olduğunu söyledi”

GERÇEK DAHA SONRA ORTAYA ÇIKTI

“Kızım Melisa Ankara’daki ameliyattan sonra durumu biraz iyi olunca kardeşleriyle görüntülü görüştü. Çocuğun gözlerinde sorun olduğunu düşündük, narkozdan dolayı sorun olabileceğini söylediler. Çocukla ilgilenen doktorlar çocuğun gözlerini kaybettiğini bizden sakladılar. Doktorlar çocuğun beyninin zarar gördüğünü söylediler. ‘İyi olacak, sabredin’ dediler. 2 ay boyunca hep aynı şeyi söylediler. 8 Ay sonra Malatya’da çocuğu kontrol amaçlı götürdük. Orda çocuğuma bakan doktor, ameliyat sırasında yaşanan bir durum nedeniyle çocuğun gözlerini kaybettiğini ve konuşmada güçlük çektiğini bize söyledi.  Çocuğum şuan; ne yürüyebiliyor, ne konuşabiliyor, ne görebiliyor ne oturabiliyor; yani vücut fonksiyonlarını kaybetti”

HASTANEDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Baba Hasan Dağın, kızı Melisa’nın gözlerini kaybetmesi, konuşma güçlüğü çekmesi ve vücut fonksiyonlarını yitirmesinin sorumlusu olarak gördüğü Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında şikayetçi oldu. Hasan Dağın, avukatı tarafından mahkeme sürecinin başlatıldığını söyledi. HABER: YAKUP BEKLEN