Binziyar mezrası ile Çaytepe Ovası arasında önceki gün çıkan yangın, 1 gün sonra kontrol altına alındı. Yangından dolayı mezra halkının zararının büyük olduğu ifade edildi.

Meyve ve kavak bahçelerinin yoğun olduğu Binziyar mezrası ile Çaytepe Ovası arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Sabah saatlerinde başlayan yangın, 1 gün sonra kontrol altına alındı.

Onlarca meyve bahçesinin kül olmasına sebep olan yangında, endüstriyel amaçla kullanılan kavak bahçelerinin de neredeyse tamamı kül olduğu gibi köy ve mezrada 2 han, 1 ev ve 1 samanlık kullanılmaz hale geldi. Köylülerin kışlık hayvan yemi olarak topladığı ot ve samanlar da yangından nasibini aldı.

Belediyeler, havalimanı, orman ve askeri itfaiyelerinin müdahale ettiği yangın, akşam saatlerinde kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışması yapıldı.

250 HEKTAR KÜLE DÖNDÜ

Söz konusu yangınla ilgili açıklamada bulunan Bingöl Valiliği, yangından 250 hektarlık alanın küle döndüğünü belirtti. Açıklamada, “26 Temmuz 2015 Pazar günü öğle saatlerinde İlçemize bağlı Çaytepe köyü sınırlarında başlayan yangına Bingöl Valiliği koordinasyonunda Genç Kaymakamlığı ve Orman İşletme İl Müdürlüğü yönetiminde derhal müdahale edilmiş 35°C bulan sıcaklık ve aşırı rüzgâr nedeniyle yangına mücadelede zorluklar yaşanmıştır. Yangına Genç Belediyesi, Orman İşletme İl müdürlüğü, Bingöl üniversitesi ve özel sektöre ait toplam 6 adet İtfaiye aracı, 3 adet su ikmal aracı, 5 adet büyük iş makinası, 3 adet arazi aracı ve 40 kamu görevlisi, 70 vatandaşın katılımıyla müdahalede bulunulmuştur. Yangın 27 Temmuz saat 03.00 saatlerinde kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmaları devam etmiştir. Ancak aşırı sıcak ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle 11.00 da yangın farklı yerlerden tekrar başlamış ve yeniden müdahale edilerek 18.30 sıralarında kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Meydana gelen yangında 85 hektar Meşelik Orman, 165 hektar zirai ve boş arazi olmak üzere toplam 250 hektar alan yanmış ve yangında her hangi bir can kaybı yaşanmamıştır” denildi.

Yangının çıkış nedeni hakkında araştırmanın başlatıldığı bildirildi.

Editör: TE Bilisim