Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde bulunan Bingöl Üniversitesi Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri'nde basın toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Çapak, Bingöl Üniversitesi’nin iyi bir seviyede olduğunu belirterek, üniversiteyi daha ileriye taşımak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Çapak, “Üniversitemizin geldiği aşama çok iyi. Şehrimiz de çok güzel ve şirin bir şehir. Şu an YKS tercih dönemi başladı. Tercih için başka illerden bizleri arayarak üniversitemizi tercih edeceklerini söyleyen çok sayıda kişi var. Üniversitemiz hem fiziki anlamda hem de nitelik anlamında önemli bir noktaya geldi. Artık şunu savunuyoruz; büyük üniversitelerde olan her şey bizde de var. Üniversitemizde öğrenci çok masraf yapmadan okuyabilir. Çalışan bir öğrencinin burada okuması veya başka bir üniversitede okuması nitelik açısından aslında çok fark etmiyor, yeter ki öğrenci çalışsın. Neticede aldıkları diplomalar her yerde geçerli olan diplomadır. Öğrencilerin Bingöl Üniversitesi’ni tercih etmeleri dezavantaj değil avantajdır. Yüksek lisans, doktora, lisans ve önlisans programlarımız çok fazla. Son bir yılda açılan yüksek lisans programlarımız var. Yine son bir yılda açılan birkaç tane doktora programlarımız var. Dolayısıyla program olarak da üniversitemizin neredeyse eksiklikleri yok. Tabi üniversite sürekli gelişecek, yeni bölümler, programlar açılacak. Biz bunun için de durmadan çalışacağız. Hep birlikte üniversiteyi ileri doğru taşıma çabası içindeyiz. Hamdolsun gelinen noktada da çok iyi durumda olduğumuzu rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

“Pilot üniversiteler içinde de Allah’a şükürler olsun çok iyi durumdayız” diye sözlerini sürdüren Prof. Dr. Çapak, “Bu yıl yapılacak somut çalışmalar da var ve onlarla beraber çok daha göz ile görülebilir noktaya geleceğiz. Bizim üniversitemizin ürettiği ürünler var ama bunları biz pazara dönüştüremedik. Nasip olursa yakın zamanda Elazığ yolu kenarında tanıtım ve satış ofisimiz faaliyete geçecek. Hayata geçireceğimiz bu proje ile kendi ürünlerimizle Bingöl’ün yerel ve yöresel ürünlerini de pazarlama imkânı olmuş olacak. Bingöl Üniversitesi sadece arıcılık üzerine çalışmıyor. Farklı ilçelerimizde marka değerine ulaştırabileceğimiz ürünler de var. Onlar için çalışmalar yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

“DİŞ HASTANESİ KISA ZAMAN İÇERİSİNDE KURACAĞIZ”

Üniversitedeki diğer çalışmalara da kısaca değinen Prof. Dr. Çapak, “Hayvan hastanemiz bitmişti malumunuz, başhekim ataması da gerçekleşti. Taşınma süreçleri başladı. Yine İlahiyat Fakültemiz ay sonunda teslim edilecek, güzel bir bina oldu. Nizamiye ve yol vardı, yine bağlantı yolu vardı onun da sıcak asfaltı bugünlerde dökülecek. Üzerinde durduğumuz ve zorunlu olduğunu düşündüğümüz, Diş Hastanesi projemiz var. Bingöl’ün olmazsa olmazıdır. Diş hastanesini de en yakın zamanda üniversitemiz ve ilimize katmak istiyoruz. Diş hekimliği ile ilgili yeteri sayıda hocamız var. Dolayısıyla yakın zamanda üniversitemize diş hastanesini kazandırmak istiyoruz. Diş hastaları komşu illere gidiyor ve inşallah en yakın zamanda onu tamamlamış olacağız” diye konuştu.

“21 EYLÜL’DE EĞİTİM BAŞLAYACAK”

Üniversitemizde eğitimin 21 Eylül’de başlayacağını belirten Prof. Dr. Çapak, “Pandeminin etkileri üzerinde de çalışmalar var. Birinci dönem yoğunluklu olarak uzaktan eğitim gibi görünüyor. YÖK’ten gelen yazılar var. Mümkün olduğu kadar kalabalığı önleyici tedbirler alarak süreci devam ettirmek istiyoruz. Yüzde 40’ını uzaktan eğitim, geri kalanını da sınıfları bölerek yapmayı planlıyoruz. Alternatif planlar üzerinde de çalışmalarımız var. Her koşulda sosyal mesafeyi sağlayacak, kalabalığı önleyecek ve öğrencinin de bu pandemiden etkilenmeyecek şekilde bu süreci devam ettireceğiz inşallah” şeklinde sözlerini noktaladı. HABER MERKEZİ